Bucureşti: Evenimente culturale din weekend-ul 9-11 ianuarie 2015

Apropo.ro / 09.01.2015, 13:28
Bucureşti: Evenimente culturale din weekend-ul 9-11 ianuarie 2015
Încet, timid, evenimentele culturale din Bucureşti încep să revină la normal. E adevărat că, în această perioadă, nu sunt foarte multe, dar trebuie să înţelegem că încă suntem imediat după sărbătorile de iarnă.

Acum e ger, dar meteorologii promit că în acest weekend vremea se va mai încălzi un pic, aşa că se poate ieşi din casă pentru a merge la un concert sau o piesă de teatru:

MUZICĂ

1) Alexandra Uşurelu – „La capătul lumii” (9 ianuarie, 21.00)
Sala ArCuB

Alexandra Uşurelu, una dintre cele mai iubite artiste de muzică non-mainstream din România, te cucereşte încă din primele secunde în care începi să o asculţi.

Căldura, bucuria şi frumuseţea pe care artista le emană de fiecare dată când urca pe scenă, te duc într-o lume de poveste în care personajul principal este muzica pentru suflet. DETALII DESPRE EVENIMENT ŞI BILETE, AICI

2) Sailor & I | Atjazz la  (9 ianuarie, 22.00)
Casa Presei Libere

Cel de-al cincilea an de seri de încântare muzicală, Absolut Color porneşte pe 9 ianuarie 2015 cu Sailor & I şi Atjazz, o alăturare electro-orchestrală frapantă, pentru prima dată la Bucureşti, informează.

În deschidere, DJ-ii locali Fouchat şi Bogman, responsabili de numeroase nopţi electrizante, nu vor lipsi de pe scena o selecţie tentantă, ce va tulbura atmosfera liniştită a unei nopţi de iarnă. DETALII DESPRE EVENIMENT ŞI BILETE, AICI!

3) Concert Partizan (10 ianuarie, 21.00)
Club La Scena


 

Sâmbătă, 10 ianuarie 2015, de la ora 21.00, sunteţi aşteptaţi  la prima infuzie de Partizan acustic din noul an.

Nu rataţi, aşadar, un concert din care nu vor lipsi piese precum “Perfect”,”Banii”, „Fata mea”, “Păpuşea masculină”, “Am cu ce”, “Mistreţul”, “M-am născut în Bucureşti”,”Albele furtuni”, “Drumul spre lumină” şi multe altele. DETALII DESPRE EVENIMENT ŞI BILETE, AICI

TEATRU

4) „Freak show” (9 ianuarie, 19.00)
Godot Cafe-Teatru

La zece ani după ultima reprezentaţie a spectacolului SEX DRUGS ROCK AND ROLL (premiul UNITER pentru cel mai bun actor al anului 2002), Florin Piersic Jr. revine cu spectacolul FREAK SHOW. 

Realizat după un material scris de Florin Piersic Jr., în regia şi interpretarea sa, FREAK SHOW este un one-man-show unic în România. DETALII DESPRE EVENIMENT ŞI BILETE, AICI

5) „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase”  (11 ianuarie, 19.00)
Godot Cafe-Teatru

Maria Tănase se reinventează la Godot Cafe-Teatru. Povestea fetiţei crescute în mahalaua Cărămidarilor şi devenită, peste ani, cea mai cunoscută cântăreaţă de muzica populară a României, s-a spus deja de multe ori.

Spectacolul „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase” o spune altfel: dincolo de clişee şi mituri, cea mai mare divă a României ţi se dezvăluie fără luciu, fără pene, fără fumuri, într-un spectacol la finalul căruia vei indrăgi mai mult omul decât artistul. Un video poem teatral ce pune alături lucrurile cele mai puţin ştiute despre marea artistă şi cele mai cunoscute cântece ale Mariei Tănase.

Pentru o oră, actriţa Mirela Pană şi regizoarea Carmen Lidia Vidu o extrag pe Maria Tănase din patrimoniul universal, de pe rafturi de muzee şi din arhive prăfuite, şi ne-o oferă vie, frustă, într-o confesiune-concert născută din ambiţia de a aduce pe o scenă de teatru primul spectacol adevărat despre Maria Tănase. DETALII DESPRE EVENIMENT ŞI BILETE, AICI

6) „Piesă pentru frate şi soră” (11 ianuraie, 20.00)
TNB – Sala Mică


 

Bucureştenii sunt invitaţi la o piesă asemeni unei cutii de bomboane învelite în poleială colorată. Vă invităm să descoperiţi sortimentele teatrale oferite de Tennessee Williams în cea mai sinceră operă a sa – „Piesă pentru frate şi soră”, care va avea ultima reprezentaţie… duminică, 11 ianuarie, ora 20:00 la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Mică.

Piesa se joacă şi sâmbătă, 24 ianuarie, tot de la ora 20.00! DETALII DESPRE EVENIMENT ŞI BILETE, AICI