Bun venit în cele mai periculoase cartiere din Boston!

De: Mioara Tronaru / 08.06.2014, 08:00
Bun venit în cele mai periculoase cartiere din Boston!
Discovery Channel te conduce în cele mai periculoase cartiere din Boston. Începând cu 10 iunie, în fiecare marţi de la ora 21.00, se difuzează serialul documentar Bandele de cartier din Boston.

Discovery Channel îţi dezvăluie lumea văzută prin ochii membrilor celor mai periculoase bande de pe străzile din Boston, în noua serie Bandele de cartier din Boston. Trei dintre cele mai cunoscute astfel de grupări, Southie, Dorchester şi Roslindale, îţi vor arăta ce înseamnă un stil de viaţă complet diferit de tot ce vezi în jurul tău, începând de marţi, 10 iunie, de la ora 21.00. De secole, oraşul Boston este condus de bande dure de cartier, aflate într-o bătălie constantă pentru a câştiga controlul şi puterea supremă. Membrii acestora instituie legea străzii şi conduc partea ascunsă a oraşului, păstrând stilul de viaţă al unei lumi apuse.

În premieră absolută, Discovery Channel oferă telespectatorilor acces direct pe linia frontului în acest război etern dintre cele mai vechi bande rivale din Boston în care fiecare apelează la orice metode pentru a-şi menţine autoritatea într-unul dintre cele mai vechi oraşe din America. Cea mai mare dispută o generează pariurile sportive. Bineînţeles, afacerea presupune şi împrumuturi ilegale, trafic cu diferite mărfuri sau rezolvarea conflictelor din cartier după propriile lor legi.

Southie, cea mai mare şi mai puternică bandă din Boston, este condusă de celebrul Pat Nee, cunoscut pentru divergenţele sale cu gangsterul Whitey Bulger. Această bandă se străduieşte să îşi menţină poziţia dominantă, folosindu-şi reputaţia, dar şi forţa, pentru a păstra ordinea.

Roslindale, o bandă „în plină ascensiune”, acţionează pe un teritoriu învecinat, fiind obligată să plătească “chirie” bandei Southie, un fel de taxă pentru libertatea de acţiune, ceea ce reprezintă o sursă constantă de tensiuni. Membrii bandei „Rozzie” sunt nerăbdători să conteste autoritatea bandei Southie, însă sunt perfect conştienţi de urmările grave ale unei astfel de iniţiative.

A treia bandă, Dorchester, fiind mai mică, este prinsă undeva la mijloc în acest conflict. Aceasta doreşte cu orice preţ să îşi păstreze independenţa, fără a fi nevoită să se supună uneia dintre cele două grupări mai mari, în cazul unui război cu urmări decisive. Poziţia membrilor Dorchester este poate cea mai dificilă, dar asta înseamnă legea dură a străzii.

Iată o parte a societăţii care trăieşte oarecum ascunsă, fără să apară pe radar. Seria Bandele de cartier din Boston îţi dezvăluie secretele bine păstrate ale comunităţii pariurilor sportive din Boston, diferitele afaceri obscure ale membrilor, dar şi viaţa de familie şi loialitatea extremă a acestora.