Calea de mijloc nu e de ajuns. Shonda Rhimes are reţeta cum să scapi nepedepsit

Apropo.ro / 06.11.2014, 17:40
Calea de mijloc nu e de ajuns. Shonda Rhimes are reţeta cum să scapi nepedepsit
Shonda Rhimes este considerată la această oră cea mai influentă producătoare din televiziunea americană. Iar asta pentru că aproape orice serial produs de ea se transformă peste noapte într-un succes. Fireste, au mai fost si esecuri, însa nu este si cazul serialului Cum să scapi nepedepsit care a avut premiera pe AXN luni seara. In cazul in care l-aţi pierdut, vă spun că puteti să-l vedeti sau revedeti pe AXN player Romania.

Premiera americană de pe 25 septembrie a adus canalului ABC audienţe record, adunând in faţa televizoarelor un numar impresionant de telespectatori, peste 20 de milioane. În aceste timpuri, în care tot mai multă lume preferă platformele digitale ca să urmarească un serial, cifra este cu adevarat suprinzătoare.

Despre ce e vorba, totusi, o să va intrebaţi. Cum să scapi nepedepsit se învarte în jurul lui Annalise Keating, profesor de drept penal la o universitate ficţionala din Statele Unite care lucrează si ca avocat al apărarii. Însa cazurile ei nu sunt niciodată simple, iar clienţii ei nu întotdeauna nevinovati. Asa cum s-ar putea sa nu fie nici soţul ei, Sam,  despre care aflăm in primul episod că ar avea legatura cu dispariţia unei studente. La toate astea se adauga si mâna de studenţi care lucrează cu Annalise la rezolvarea crimelor si care au si ei portia lor de secrete. Dintre acestia se remarca Connor Walsh, un homosexual ambiţios capabil să se foloseasca de oricine pentru a-si atinge scopurile. La celalalta extremă se afla Wes Gibbins, studentul venit cu bursă, timid si cu un simţ al dreptaţii.

Un serial stratificat, asadar, mustind de mister de la primul minunt pâna la ultimul. Sau un serial cu un puternic filon de “soap opera”. Depinde din ce unghi priviţi problema. Trei povesti care se întrepărtrund într-un mod interesant, însa pentru cei care preferă să facă si altceva în timp ce sunt prin casa s-ar putea sa rezulte confuz. Asadar, dacă va asezaţi în fata televizorului sau a playerului AXN să aveti grija să nu vă distraga nimic. S-ar putea sa pierdeţi detalii interesante, având în vedere ca si detaliile care nu par sa aibă mare importanăa se dovedesc într-un final importante.

 

Shonda Rhimes  a convins-o pe Viola Davis, minunata actrită nominalizata la premiile Oscar pentru rolul din The Help, sa îi dea chip lui Annelise Keating. Actrita întruchipeaza un personaj puternic, dar cu o minte diabolica si care aparent nu are nicio vulnerabilitate sau slabiciune. Nimic mai gresit. Relatia cu sotul ei e supusa unor presiuni si asta pentru ca Sam Keating, profesorul de psihologie de la aceeasi univeristate si soţul ei, ascunde la randul lui ceva mai mult decat se vede cu ochiul liber.

Cine inseala pe cine? Cine e criminalul? De ce esti în stare atunci când trebuie sa lupti pentru viaţa ta?  Sunt întrebari pe care serialul le pune, insa raspunsul devine interesant în masura in care realizezi ca victorios este cel care reuseste sa se prefaca cel mai bine.

Andreea Cătană