Carmen Negoiţă te învaţă cum să faci cozonacul raw vegan pentru Paşti

De: Nicoleta Nicolae / 09.04.2015, 21:00
 Carmen Negoiţă te învaţă cum să faci cozonacul raw vegan pentru Paşti
Carmen Negoiţă propune pentru Paşti o alternativă sănătoasă şi delicioasă la clasicul cozonac pe care îl preparam până acum dupa reţete clasice, la cuptor.

De când a lansat propria companie de catering de acest tip, Carmen recomandă o reţetă de cozonac fără făină, doar din preparate vegetale, fără coacere, prin urmare păstrându-şi toţi nutrienţii naturali.

“Aluatul se realizează din 300 de grame de caju sfărâmat. Pe acesta îl amestecaţi cu 50 de grade de miere de albine, 20 de grame de ulei de cocos si un sfert de lingurita de pudra de vanilie. Toate aceste ingrediente se amesteca bine pana obtinem un aluat uniform pe care il putem modela cu degetele. Apoi, pentru a face crema avem nevoie de 200 de grame de mac, pe care il amestecam cu 100 de greme de miere si coaja rasa de la o portocala. Intindem aluatul, adaugam stratul de crema, iar apoi rulam totul ca sa obtinem forma unei rulate. La final punem la frigider unde il tinem cel putin o ora. Este delicios, sanatos si satios”, spune Carmen Negoita.