Prezentare

La 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, ICON production a lansat pe DVD unul dintre cele mai premiate documentare româneşti din toate timpurile, “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” de Andrei Ujică.

Decupat din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viaţa lui Nicolae Ceauşescu, de la instalarea sa la putere, în 1965, până la prăbuşirea din 1989, scrie movienews.ro.

„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” încheie o trilogie despre comunism din care fac parte „Videograme dintr-o revoluţie”, realizată de Andrei Ujică în colaborare cu Harun Farocki (1992), şi „Out of the Present“ (1995).

Din echipa filmului mai fac parte, pe lângă regizorul Andrei Ujică, Velvet Moraru – producător, Dana Bunescu (montaj şi sound-design), Titus Muntean (cercetare materiale de arhivă), Vivi Drăgan Vasile (consultant vizual) şi Roberta Răduca (colorist).

„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” conţine subtitluri în franceză şi engleză. Acesta este însoţit şi de o broşură cu minibiografiile tuturor personajelor care apar în documentar. Printre cele 127 de figuri se regăsesc şi Gerald Ford, Jimmy Carter, Richard Nixon, Prinţul Charles, liderul nord-coreean Kim Il-Sung sau Mao Zedong.

DVD-ul este disponibil în reţeaua librăriilor Cărtureşti, Humanitas, Librarium, dar şi la Librăria Engleză “Anthony Frost” din Bucureşti.

Producţia a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2010, fiind lansată în cinematografele din România în toamna aceluiaşi an.

Comentarii
CELE MAI CITITE ŞTIRI
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații