• Carte
Editura:
Editura CORINT
Autor:
Barbara Leaming
Preţ:
Preţ: 34,90 lei, copertă broşată RON
Prezentare

Biografia care a inspirat filmul Jackie în regia lui Pablo Larraín cu Natalie Portman în rolul principal. Premiera filmului la Bucureşti a avut loc în data de 13 ianuarie 2017.

„Leaming îi conturează lui Jackie Kennedy un portret tulburător şi sensibil, descrie lupta curajoasă a acesteia pentru a-şi salva căsnicia şi a-şi crea propria identitate.” - USA Today

Cu măiestrie şi sensibilitate, biografia scrisă de Barbara Leaming explorează lumea aparent magică a tinereţii lui Jackie, căsătoria ca de poveste cu un senator şi candidat la preşedinţie bogat şi atrăgător, şi transformarea ei uimitoare într-o soţie abilă de politician şi o Primă Doamnă unică. Felul cum tânăra femeie a respins hotărât ideea unei „căsătorii sigure”, ca soţie a vreunui bărbat remarcabil din punct de vedere social dar absolut predictibil, a condus-o către JFK şi, în timp, către faima internaţională. Însă trauma asasinării soţului avea să-i dăuneze mai mult decât s-a ştiut. Până acum.

„Jacqueline a fost metafora vizuală a administraţiei Kennedy şi efigia modei anilor 1960. Alături de accesoriile celebrităţii feminine, personalitatea sa întregeşte portretul Primei Doamne ca etalon internaţional, cel puţin pentru secolul XX, şi cu siguranţă continuă să reprezinte un clasic al feminităţii din preajma puterii supreme, fiind denumită de presa internaţională Regina Americii sau Prima Doamnă a Modei.” - Diana Mandache

Traducere din limba engleză de Lidia Grădinaru

Prefaţă de Diana Mandache

ISBN: 978-606-8723-64-8

Format: cm, 416 pagini

Preţ: 34,90 lei, copertă broşată

DESPRE AUTOARE:

Cunoscută autoare de bestselleruri distinse cu numeroase premii, BARBARA LEAMING a scris o serie de biografii dedicate unor personalităţi ale lumii politice şi artistice, printre care se numără familia Kennedy, Winston Churchill, Marilyn Monroe,Katharine Hepburn, Bette Davis, Rita Hayworth, Orson Welles sau Roman Polanski. De asemenea, a semnat articole şi interviuri în publicaţii precum The New York Times Magazine, Vanity Fair, The Times din Londra şi altele.

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații