Cartoful, cel mai sigur aliment

06 02. 2008, 19:10

Cartoful constituie cel mai sigur aliment din meniu, prezentand cele mai putine probabilitati de a provoca migrene, eczeme, oboseala sau sindromul colonului iritabil, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in Marea Britanie.

La studiu au participat peste 8.000 de voluntari, care au efectuat teste de toleranta la alimente. Doar 1% dintre participantii la studiu au fost depistati ca fiind alergici la cartofi, informeaza dailymail.co.uk.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Cartofi cu ceapa si branza

Ingrediente pentru 4 portii:

500 g cartofi, 5 rosii coapte, 2 cepe, 150 g branza cu mucegai, busuioc, sare, piper, ulei.

Preparare:

Se fierb cartofii in coaja, se racesc, apoi se curata si se taie in felii mai groase. Separat, se taie ceapa julienne si se caleste in ulei, dupa care se asaza intr-un vas termorezistent, iar deasupra se pun feliile de cartofi. Rosiile se taie cubulete mici, se condimenteaza cu sare, piper si busuioc si se asaza pe fiecare felie de cartof. Deasupra se pun cubulete de branza. Se lasa la cuptor 20 minute. Se servesc imediat.

Sursa retetei: Acasa Magazin