Castigatorul apropo.ro a discutat fata in fata cu Edvin Marton!

Apropo.ro / 03.09.2006, 11:27
Castigatorul apropo.ro a discutat fata in fata cu Edvin Marton!
Apropo.ro a promis si promisiunea a devenit realitate. Timp de 2 saptamani am primit propunerile voastre despre ce ati dori sa aflati de la Edvin Marton. Invingator la descusut vedete a fost, de aceasta data, Aurel Galice, desemnat castigator de redactia apropo.ro, cu majoritate de voturi,


Apropo.ro a promis si promisiunea a devenit realitate.

Timp de 2 saptamani am primit propunerile voastre despre ce ati dori sa aflati de la Edvin Marton.

Invingator la descusut vedete a fost, de aceasta data, Aurel Galice, desemnat castigator de redactia apropo.ro, cu majoritate de voturi, pentru cele mai inspirate intrebari.

Ca urmare, am mers impreuna la conferinta de presa a lui Edvin Marton, i-am dat reportofon si l-am pus fata in fata cu artistul.

Ce a urmat si care au fost informatiile picante pe care Aurel le-a obtinut in urma interviului cu celebrul violonist, aflati din transcrierea interviului de mai jos.

Ramai pe apropo.ro si asteapta sansa ta de a intalni vedete si de a deveni jurnalistul nostru!

Se spune ca pentru un artist sau pentru un om de stiinta succesul reprezinta 1%, 99% fiind munca asidua. Se aplica si in cazul tau? Cat de mult timp iti petreci repetand?

Este foarte adevarat. Cu talent te nasti. Ceea ce e mai greu e sa devii mai bun, sa inveti mai mult, sa fii cel mai bun.

Ce te-a determinat sa te apuci de cantat?

Iubirea. O colega de gradinita. Nici macar nu ma baga in seama. Asadar m-am dus acasa si am intrebat-o pe mama ce sa fac sa ma ia in seama. Si mi-a spus sa ii cant o serenada. Nici macar nu stiam ce e aceea o serenada. Asadar mi-a luat o vioara si m-am apucat sa invat. M-am dus atunci la gradinita si i-am cantat. Am primit un sarut. M-am dus acasa fericit si i-am spus mamei ca asta vreau sa fac toata viata: sa cant la vioara pentru ca e incredibil efectul acestui instrument!

Totul este extraordinar: muzica, orchestra – am o orchestra de cinci fete si lumea ma intreaba mereu de ce fetele sunt asa frumoase. E vina stilistului nostru: face rochiile masura 36 si ele trebuie sa incapa in ele. E foarte simplu.

Sa devii unul din cei mai buni violonisti ai lumii nu este usor. Ti-a trecut prin minte sa renunti?

Nu, niciodata. E tot ce am mai bun in viata. Vreau sa cant, imi iubesc fanii, scrisorile de la ei ma fac sa merg mai departe. Ieri am primit o scrisoare cu mesajul „Casatoreste-te cu mine!” de la o fata din Argentina. Nu am vazut niciodata Argentina, dar deja am o mireasa acolo.

Iti amintesti care a fost prima melodie pe care ai interpretat-o la vioara?

Prima… Prima a fost acea serenada care mi-a adus un sarut. Era un cantec unguresc pentru copii.

Sunt top modele celebre care si-au asigurat picioarele. Te-ai gandit vreodata sa iti asiguri mainile?

Da. Chiar acum sunt in tratative cu o companie, dar costurile sunt destul de mari.

Atunci cand nu canti tu, ce muzica asculti?

Toate genurile de muzica. Cu multi dintre cei pe care ii ascult am si colaborat: Zucchero, Phil Collins, SEAL …… Momentan lucrez la o piesa cu Lou Bega.

Avand in vedere ca tu l-ai „ajutat” pe Evgeny Plushenko, asigurand fundalul sonor, sa castige aurul in acest an, te-ai gandit sa iei lectii de patinaj de la el?

Desigur. Momentan stiu sa patinez, dar nu stiu sa ma opresc. Nu ca as vrea sa ma opresc, vreau sa patinez – cu toate astea, la un moment dat trebuie sa fac si asta. Sunt in a doua etapa acum: invat sa ma opresc

Deci, esti de neoprit?

Pentru moment da. Ma opresc numai daca ma lovesc de cineva.


Interviu realizat de Aurel Galice
Foto: Alex BarbulescuTinea arcusul in mana la 3 ani, aceeasi varsta la care Mozart isi demonstra taletul

Un stil propriu, unic, format in cele mai importante scoli ale lumii

Mereu pe val, impresioneaza peste 30 de tari

Aprecierea cunoscatorilor sau sali pline aplaudand in picioare?

Un loc pe lista selecta a ‘celor mai mari violonisti ai lumiiÂ’

Un Stradivarius de 3 secole si 4 milioane USD

Edvin Marton, an de an

Tags: