Cătălin Măruţă: “Îmi doream o păpuşă pe care s-o răsfăţ!”

Apropo.ro / 08.04.2015, 11:00
Cătălin Măruţă: “Îmi doream o păpuşă pe care s-o răsfăţ!”
Cătălin Măruţă şi Andra vor petrece cele mai fericite sărbători de Paşte. Soţia prezentatorului tv este însărcinată in cinci luni, iar cei doi se pregătesc să aibă o fetiţă, al doilea copil al cuplului. Despre ce vor face de Paşte şi cum a primit vestea că va fi din nou tătic, detaliază imediat Măruţă!
– Cătălin, îţi doreai să fii tată de fată?
 
Sigur că da, mai ales că fetele seamănă mai mult cu taţii lor, ştii cum e.  Serios vorbind, chiar îmi doream şi o fetiţă, o păpuşă pe care s-o răsfăţ, care să fie apărată şi adorată şi de către David!
 
 
– Cum o răsfeţi pe Andra de când ai aflat că este din nou însărcinată?
 
Andra e o femeie puternică şi nu prea se lasă răsfăţată, dar eu ştiu să mă impun, o răsfăţ cu forţa! În linii mari, deja ştie la ce să se aştepte de la mine, o răsfăţ ca şi în cazul primei sarcini. Vreau să se simtă bine şi să fie sănătoasă. 
 
 
– Ce zice David, fiul vostru, de faptul că va avea o surioară?
 
O aşteaptă fericit şi foarte nerăbdător, nu înţelege de ce nu vine barza mai repede, se gândeşte la fetiţa ca la cea mai de preţ prietena şi jucărie, nu ştiu exact ce e în căpşorul lui, ce înţelege el prin surioară.
 
Foto: Facebook
 
– Cum ai primit vestea că o să devii din nou tătic? Te-a luat prin surprindere?
 
M-a bucurat enorm, dar n-aş zice că m-a luat total prin surprindere, ne făcuserăm deja sute de planuri. Ştiam că e doar o chestiune de timp până se întâmplă. Dincolo de vestea unei noi sarcini, a venit fericită veste că e fetiţa, adică exact ce ne doream, în fond… 
 
 
– Tu şi Andra o să vă opriţi la doi copii sau vă doriţi o familie numeroasă?
 
Să vedem cum decurg lucrurile. Principiul nostru e că ne decidem din mers. E bine să planifici, dar nu poţi proiecta o întreagă viaţă pe aceeaşi planşetă, trebuie să fii flexibil.
 
 
– V-aţi făcut deja planuri pentru Sărbătorile de Paşte? Unde mergeţi în vacanţă şi cum petreceţi?
 
Nu ştim încă exact unde vom fi în ziua de Paşte, există mai multe variante, dar în orice caz undeva alături de familiile noastre. Aşa cum am petrecut în fiecare an. N-am găsit niciodată o variantă mai atractivă, e o sărbătoare care în mod inevitabil ne ţine aproape de familie.
 
 
– Ce îţi place cel mai mult la aceasta sarbatoare si ce îţi place să faci de Paşte?
 
În primul rând, de fiecare dată când se apropie Paştele, mi se face şi mai dor de bunica mea, Dumnezeu s-o odihnească. Mi-a oferit cele mai frumoase sărbători pascale, mă lua la slujba de Înviere, apoi veneam acasă şi mă copleşea cu bunătăţi, cu tot felul de daruri frumoase. Am iubit-o şi m-a iubit enorm. Iar astăzi, mă fascinează Paştele pentru că, tot aşa, ideea de familie şi căldura sinceră e un ingredient rar în viaţa cuiva şi în aceste momente sunt mai aproape ca oricând de oamenii care înseamnă totul pentru mine.
 
 
– Cum aştepţi Paştele în fiecare an?
 
De obicei, sunt foarte ocupat până în ultima clipă înainte de Paşte. De fiecare dată îmi promit că-mi fac cumpărăturile din timp, că mă organizez mai bine, dar am foarte multă treabă cu emisiunea şi cu alte proiecte şi mă trezesc înghesuindu-mă în supermarketuri în ultimul moment, aşa cum fac mulţi romani. Dar, oricum, aştept Paştele cu drag şi ştiu că de fiecare dată petrecem extraordinar!
 
Foto: Facebook
 
– Ce anume găteşti special pentru Paşte şi care este recordul de ouă vopsite pentru aceasta sărbătoare?
 
Eu, în materie de gătit, sunt pe post de ajutor (încă) necalificat, mai tai ceva, mai amestec altceva… Maestrele în domeniu sunt mama, soacră-mea şi Andra, deşi mamele noastre ne cam răsfaţă şi fac ele totul.
 
– Ce-ţi place să mănânci cel mai mult de Paşte?
 
Mă încântă în primul rând ceea ce se prepară mai mult de Paşte, adică mâncăruri pe care nu le am la îndemână prea des în restul anului: cozonac, miel, drob, pască. Dar,oricum, gust din toate platourile, sunt destul de pofticios şi, deşi încerc să mă menţin în formă, de Paşte pot să fac o excepţie şi să mănânc fără remuşcări. 
 
– Ce preferi, drob de miel sau de porc?
 
Mie îmi plac ambele, depinde cum sunt preparate. Au fost cazuri în care nici nu mi-am dat seama de diferenţa. Dacă sunt făcute bine, chiar nu contează ce fel de carne s-a folosit. Farmecul drobului mai stă şi în condimente, nu doar în carnea tocată.
 
Foto: Facebook
 
– Pască sau cozonac?
 
Iarăşi, depinde ce fel de pască şi ce fel de cozonac. Au fost case în care am mâncat pasca mai gustoasă decât cozonacul, în alte case invers. Mâna şi inspiraţia bucătarului oferă aceste răspunsuri. 
 
 
– Dă-ne, te rog, cea mai bună reţeta pe care o faci de Paşte şi care îţi iese cel mai bine!
 
Eu, repet, nu sunt niciodată Project Manager în acest domeniu, aici sunt soldat disciplinat şi ascult comenzi, ajut acolo unde pot, nu ştiu reţete pe dinafară, deşi am mai încercat câte ceva la viaţa mea, cu cartea de bucate în faţă, normal!
 
– Ce tradiţii respecţi de Paşte?
 
Respect aproape toate tradiţiile româneşti, care mi-au rămas în sânge şi-n inima, moştenire de la bunica mea. E o sărbătoare la care ţin foarte mult, de aceea am şi refuzat contracte (trebuia să prezint diverse show-uri de Paşte) de-a lungul vremii, numai ca să fiu alături de familie în această zi. 
 
 
– Obişnuieşti să ţii post? Te spovedeşti, te împărtăşeşti?
 
Da, mă spovedesc şi mă împărtăşesc de fiecare dată, iar anul ăsta am ţinut integral postul.
 
 
– Ce amintiri ai din copilărie, legate de această sărbătoare?
 
Mersul la biserică cu bunica mea. Amintiri de neuitat, pregatitile făcute înainte de Paşte.
 
 
Dana Popa