Cazier de vedete! Celebrităţi din România cercetate penal

De: Cătălina Matei / 13.04.2015, 08:00
Cazier de vedete! Celebrităţi din România cercetate penal
La Hollywood, aproape că e în ”fişa postului” să ai cel puţin o arestare la activ! Nici vedetele din România nu fac excepţie, multe dintre ele fiind anchetate sau ajungând chiar după gratii. Cine s-a ales cu audieri la Poliţie sau chiar cu condamnări la ani de închisoare? Cătălin Botezatu, Mihaela Rădulescu sau, mai nou, Adina Buzatu sunt doar câteva dintre celebrităţile mioritice care au avut de-a face cu legea.

Adina Buzatu, urmărită penal pentru evaziune şi spălare de bani

Cel mai recent caz este cel al creatoarei de modă Adina Buzatu, care este urmărită penal pentru sprijinirea unui grup infracţional, evaziune, fals în înscrisuri şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape 1,6 milioane de lei adus bugetului de stat de firma sa.

”Nu ştiu exact despre ce este vorba. Cum aflu mai multe detalii vă anunţ”, a declarat ieri Adina Buzatu, înainte de a intra la audieri, jurnaliştilor de la Antena Stars. Ancheta este în curs de desfăşurare, rămâne de văzut dacă designerul va ajunge după gratii.  

Cătălin Botezatu, arestat şi condamnat la închisoare în Italia

Viaţa designerului poate fi oricând subiect de telenovelă, căci a experimentat de toate, inclusiv puşcăria. Cătălin Botezatu  a fost arestat în 1996 la Cremona, în Italia, şi încarcerat într-o închisoare de maximă securitate, după ce a fost acuzat în ţară de bancrută frauduloasă. După câteva luni de detenţie în Peninsulă, el a fost extrădat şi plasat în arestul Penitenciarului de la Rahova. A fost eliberat la 14 martie 1997.

Cătălin Botezatu a descris în biografia sa, publicată cu ceva timp în urmă,  întreaga sa experienţa din acea perioadă. A fost atât de marcat, încât designerul s-a gândit chiar să-şi ia viaţa.

„Am fost în mijlocul unui conflict, al unei mafii politice şi financiare ale acelei perioade. Am fost victime, dacă stăm să ne gândim, dar nu aş vrea să mă victimizez. Am luat un credit pentru că am fost puşi în imposibilitatea de a plăti salariile. Aveam foarte multe ferme, aveam foarte mulţi salariaţi şi pentru că toate conturile firmei noastre pe vremea aceea au fost blocate în mod intenţionat, tocmai pentru a ne determina să cotizăm mai mult, a trebuit să luăm bani de undeva. Am făcut un credit pe care l-am garantat cred că de zece ori mai mult decât valora el. L-am luat şi l-am dat asociatului meu pentru a plăti acele datorii”, a povestit Botezatu într-o emisiune a lui Ion Cristoiu.

Şerban Huidu, condamnat cu suspendare

În 2011, fostul realizator TV a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia au murit trei oameni. Cazul a fost extrem de mediatizat, iar Huidu s-a retras din viaţa publică. Şerban a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, iar ancheta s-a desfăşurat destul de anevoios. În cele din urmă, creatorul emisiunii ”Cronica Cârcotaşilor” de la Prima TV a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. Conform aceleiaşi decizii, Şerban Huidu are interdicţia de a se urca la volan pentru o perioadă de şase ani.

”Vreau să asigur rudele victimelor că nu mă întorc în prim plan în televiziune, aşa cum greşit se crede, şi că banii pe care i-am convenit îi dau în continuare în contul care a fost închis, deşi am avut o înţelegere pe care numai eu am decis să o respect! Îi rog pe ei şi pe avocaţii lor să conştientizeze realitatea şi să redeschidă contul pe care l-au închis! Nu vreau nimic înapoi! Orice aş face, suferinţa şi pierderile lor nu le pot alina! (…) În ceea ce priveşte actul de justiţie, el nu a fost influenţat în nici un fel, deşi s-a spus multe şi am fost demonizat că am cumpărat justiţia cu bani! Nu am contestat nimic, deşi puteam, pentru ca procesul să se termine repede şi oamenii să primească despăgubirile ce vor fi stabilite de către judecători. Ce am primit, în schimb? Epitetele sau , exprimările de genul şi se lovesc de jurisprudenţa existenţă! S-au scris multe şi s-au susţinut multe: că eram beat, drogat sau nu aveam dreptul de a conduce! Sau că am depăşit. Aş vrea să reamintesc că după accident nu am părăsit locul, am fost testat, mi s-a luat sânge, iar în luna noiembrie 2011 am facut un examen neurologic şi medical complet la clinica din Innsbruck, unde am fost internat anterior, examen care e la dosar şi a stat la baza examinării din Braşov, pe care am făcut-o ulterior! Toate testele şi analizele au ieşit bine. La fel şi examinarea. Despre asta nu va spune presa în veci nimic, deşi sunt la dosar! În ochii lor şi în ochii celor injectaţi de ură există un singur vinovat: eu!”, scria Şerban Huidu pe blogul său, în 2012.

Mihaela Rădulescu, în ”război” cu paparazzi

Implicată într-o mulţime de acţiuni caritabile, pare greu de crezut că Mihaela Rădulescu a fost cercetată pentru furt calificat şi distrugere de bunuri. În martie 2009, fosta vedetă TV a ajuns în vizorul poliţiştilor după ce a iscat un scandal cu doi paparazzi de la un tabloid. Aceştia o urmăreau, în timp ce se afla în garsoniera de atunci a iubitului său, Dani Oţil. Aceasta s-a înfuriat, când i-a observat pe cei doi că o supravegheau şi încercau să o fotografieze. A avut loc chiar şi o confruntare violentă, cu lovituri şi injurii, iar poliţiştii abia i-au despărţit.

„Nu sunt dispusă, ca cetăţean al României, să mi se încalce toate drepturile de către un trust elveţian de presă. Nu sunt dispusă să se încalce nici Constituţia României, nici dreptul meu la imagine. I-am spus fotografului că m-a agresat, am alergat după el. A incercat şoferul lui să mă omoare cu maşina. Asta e toată povestea”, declara atunci Mihaela Rădulescu. Cum s-a terminat întreaga poveste? După un scandal mediatic, părţile au renunţat să se mai atace.

Natalia Mateuţ, arestată pe o stradă din Amsterdam

Asistenta lui Mihai Morar, la emisiunea ”Răi, da’ buni”, de la Antena Stars, a fost arestată în aprilie 2011, chiar în centrul oraşului olandez Amsterdam. Natalia se afla în vacanţă în Olanda, împreună cu iubitul ei de atunci şi mai mulţi prieteni. Fiica fostului fotbalist Dorin Mateuţ a fost acuzată, alături de alţi amici, că a folosit un card de credit fals, cu care cumpărat haine şi obiecte de lux în valoare de 80.000 de euro.

În momentul în care poliţiştii au vrut să o aresteze, Natalia a încercat să fugă, însă a fost prinsă imediat de câţiva agenţi, care au culcat-o la pământ şi i-au pus cătuşele. Întreaga scenă a fost surprinsă de un martor, iar filmarea a fost urcată pe YouTube.

 

După un weekend petrecut după gratii, poliţia olandeză a eliberat-o pe Natalia Mateuţ, care, întoarsă acasă, a declarat că totul a fost un abuz al autorităţilor din Amsterdam.

Andrei Gheorghe, drogurile şi trei ore de arest

În aprilie 2003, fosta vedetă TV a avut parte de una dintre cele mai palpitante experienţe din viaţa sa. Andrei Gheorghe a a fost „arestat tehnic” pentru trei ore, sub acuzaţia de consum de droguri. Deşi iniţial fusese chemat la Parchet să dea declaraţii, deoarece era suspect de a fi consumator de substanţe interzise, procurorul a semnat mandatul de arestare pentru cinci zile, iar lui Andrei i-au fost reţinute actele şi i s-a spus să aştepte pe hol confirmarea mandatului de arestare, cu interdicţia de a se deplasa mai mult de 20 de paşi.

„Mi s-a spus că sunt arestat. Mi-am sunat mama şi soţia şi le-am spus, ca să nu afle din altă parte. După trei ore, mandatul nu a fost confirmat. Consider că este o hărţuire”, a declarat Andrei Gheorghe, după ce a fost eliberat.

Cum s-a ajuns în această situaţie? Parchetul s-a autosesizat după un articol apărut in revista Star, ilustrat cu capturi video în care Andrei Gheorghe fuma o ţigară cu marijuana oferită de o cunoştinţă. Fostul realizator TV a declarat, la momentul respectiv, că toată povestea a fost „lucrătura” unui om de afaceri important, care a vrut să se răzbune pe el, fiindcă în emisiunile sale o ironiza pe iubita acestuia. Se pare că era vorba despre Costel Bobic, căsătorit cu Cristiana Răduţă.

După mai multe luni de investigaţie, timp în care a fost filat de poliţişti, Andrei Gheorghe a fost scos de sub urmărirea penală.

Brigitte Sfăt, din celulă direct pe covorul roşu

Actuala doamnă Năstase are un trecut extrem de tumultos. Împreună cu fostul ei soţ, Ovidiu Torj, Brigitte a fost condamnată la închisoare pentru că în noaptea de 16 spre 17 februarie 2003 a sechestrat şi bătut cu sticle de plastic pline cu apă doi bărbaţi, în clubul Discoland, din Timişoara. Respectivii îi datorau lui Sfăt 5.000 de euro.

Fostul iepuraş Playboy a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare. Iniţial, Brigitte a fugit de poliţişti, însă s-a predat după câteva zile. Au urmat doi ani petrecuţi după gratii şi un rest de pedeapsă de 533 de zile.

Imediat după ce a fost eliberată, Brigitte Sfăt a divorţat, iar viaţa ei s-a schimbat total în momentul în care l-a întâlnit pe celebrul tenismen Ilie Năstase. Astfel, fosta puşcăriaşă a ajuns din celulă direct la nunta Prinţului Albert de Monaco, iar între timp a devenit şi doamna Năstase cu acte în regulă.

Florin Chilian, aproape doi ani de închisoare cu suspendare

Artistul a iscat un scandal de proporţii în anul 2006, atunci când, într-o noapte, a urcat băut la volan, iar apoi a bătut-o pe prietena sa de atunci, solista Ana Maria Georgescu. Chilian a fost extrem de violent şi cu poliţiştii chemaţi să intervină, pe care i-a lovit şi i-a înjurat atât de tare, încât oamenii legii au fost nevoiţi să-i pună cătuşele.

Abia în 2010, cântăreţul a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru că a condus maşina în stare de ebrietate, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame/litru alcool pur în sânge, dar şi pentru agresiunile fizice împotriva iubitei sale.

Cristian Tabără, cercetat pentru abuz sexual

În urmă cu patru ani, întreaga presă tabloidă prezenta pe prima pagină ştirea conform căreia prezentatorul TV era acuzat de o fostă iubită, Alina Bodnaru, că a abuzat-o sexual pe fiica ei, Alina.

Cele două  au dat declaraţii timp de trei ore în faţa poliţiştilor Serviciului Omoruri despre presupusul abuz sexual pe care Cristian Tabără l-ar fi comis. Alina Bodnaru susţinea că el ar fi intrat într-o noapte în camera Alexandrei, ar fi trezit-o din somn şi ar fi pipăit-o.

După mai multe luni de anchetă, timp în care Tabără nu a dat nicio declaraţie, prezentatorul TV a fost găsit nevinovat.

Pepe şi Oana Zăvoranu – scandal permanent!

Deşi au divorţat de câţiva ani, iar Pepe şi-a refăcut viaţa alături de Raluca Pastramă, care i-a dăruit şi o fetiţă, scandalul dintre cei doi pare că nu se mai termină. Dincolo de apariţiile în emisiunile tabloide, Oana Zăvoranu şi Pepe au socoteli de încheiat şi pe la Poliţie.    

Cea care a început a fost Oana, care l-a acuzat pe fostul soţ de violarea corespondenţei sale electronice cu Tudy, fostul iubit. Pepe a fost cercetat de DIICOT pentru o infracţiune care se putea solda cu o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

Nici cântăreţul nu s-a lăsat mai prejos şi a făcut o plângere împotriva fostei neveste, pe care a acuzat-o de distrugere de bunuri, după ce aceasta a părăsit căminul conjugal. De altfel, Pepe a şi transmis în direct în emisiunea lui Cătălin Măruţă imagini cu casa devastată după plecarea Oanei. Cele două procese sunt încă pe rol.

În plus, Oana Zăvoranu a mai fost, recent, protagonista unui alt scandal care s-a lăsat cu audieri la Poliţie. Fosta soţie a lui Pepe a fost audiată la Secţia 12, pentru şantaj. Cel care a denunţat-o este esteticianul Marek Vâlcu, care spune că vedeta îi cerea 10.000 de euro, pentru a nu divulga nişte informaţii compromiţătoare despre el.

Cătălina Matei

Foto: MediafaxFoto; FotoPublimedia

 

Citeşte şi ce vedete de la Hollywood au avut probleme cu legea.