Ce nu fac vedetele când e vorba de cultură…

De: Nicoleta Nicolae / 15.10.2013, 09:00
Ce nu fac vedetele când e vorba de cultură...
Simona Ţăranu, Oana Zamfir şi Andrei Tomescu au participat la construcţia unei case de cultură la Vizureşti.

Voluntariatul ar trebuie îmbrăţişat de orice român care îşi doreşte să ajute semenii. Prezentatorii ştirilor din week-end de la Digi24 s-au mobilizat si au pus umărul la finalizarea lucrărilor la Casa de Cultură din Vizureşti. Evenimentul, unul organizat de Habitat for Humanity, şi-a dorit să le ofere cetăţenilor din Vizureşti un complex care să cuprindă o şcoală, un dispensar, o grădiniţă pentru copii şi o casă de cultură.

Încântate de propunere vedetele Digi24 au pus mâna pe ciocan şi s-au apucat de treabă dis-de-dimineaţă. „Mi-a plăcut şi mai vreau! Dincolo de ideea de voluntariat pentru copiii defavorizaţi, dincolo de faptul că este mult mai uşor decât îmi imaginam să construieşti o casă, o şcoală sau un dispensar, am redevenit copil pentru câteva minute, m-am jucat, am cunoscut oameni noi, am învăţat lucruri noi, am mulţumirea că a rămas ceva în urma trecerii mele pe acolo şi, nu în ultimul rând, să le vezi pe colegele mele (Oana si Simona) cu ciocanul în mână batand e de nepreţuit”, spune Andrei Tomescu.

Dorinţa de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin a fost cea care a determinat-o şi pe Simona Ţăranu să îşi pună cizmele de cauciuc, casca de protectie şi să vină pe şantier la 8 dimineaţa. „Am participat din curiozitate, din dorinţa de a ajuta, dar şi de a face ceva pentru mine. A fost o experienţă unică ce îmi doresc să se repete. E nevoie doar de voinţa de a face ceva şi pentru cel care nu a avut şansa ta. Am plecat de la Habitat încărcată pozitiv, cu un sentiment de satisfactie. Recunosc, Andrei Tomescu a fost liderul nostru, el a muncit si s-a implicat cel mai mult”, spune Simona.

Prezentă în fiecare week-end la pupitrul ştirilor Digi24, Oana Zamfir a fost impresionată de dăruirea celor care munceau din greu, fără să aştepte vreo recompensă, pentru comunitatea din Vizureşti. „M-am simţit din nou ca la şcoală, ca atunci când plecam în excursie. Ne-am trezit devreme, am plecat la drum, cu bocanci şi hanorace. Am dârdâit de frig, am mâncat în aer liber şi ne-am dat cu ciocanul peste degete. Dar a meritat! Când s-a încheiat ziua de muncă, eram obosită, murdară, dar ştiam că las ceva acolo făcut cu mîinile mele pentru nişte copii care nu au avut şansa la o viaţă decentă. Oricând aş repeta experienţa”, spune mândră Oana Zamfir.