Ce poți face cu vinul rămas în sticle, pe care nu-l mai bei

13 11. 2014, 09:00

1. Curăță legumele

Alcoolul din vin îndepărtează bacteriile și impuritățile de pe legume și fructe. Pulverizează-l pe acestea pentru a le curăța.

2. Fă oțet

Oțetul de casă va fi mai soft și mai gustos decât cel cumpărat.

3. Îndepărtează grăsimile

Amestecă puțin vin cu bicarbonat de sodiu și aplică pe zonele unde ai grăsime, pe faianță sau gresie de exemplu. Aciditatea va ajuta la curățarea locului.

4. La congelator, pentru gătit

Pune restul de vin în suprotul pentru cuburi de gheață și bagă-l la congelator. Îl poți folosi mai târziu la gătit.

5. Vopsește hainele

Poți vopsi un obiect vestimentar dacă-l lași peste noapte scufundat în vin.

6. Bun pentru jeleuri

Vinul poate fi o bază bună pentru jeleuri, depinde de gusturi. Adaugă apă, pectină și fructe.

7. Baie în vin

Resturile de vin din sticlele rămase pot fi adăugate în apa din cadă.

8. Bun pentru piele

Specialiști din industria farmaceutică spun că un derivat al unui ingredient din vinul roșu are efect anti-aging. De asemenea este bun și la măști, este detoxifiant și oferă elasticitate pielii.