Ce poţi face în minivacanţa de 1 decembrie în Bucureşti

De: Nicoleta Nicolae / 28.11.2015, 07:00


Ce poţi face în minivacanţa de 1 decembrie în Bucureşti
Deşi vremea se anunţă rece şi ploioasă, bucureştii se pot bucura de minivacanţa de 1 decembrie, având la dispoziţie o serie de evenimente culturale şi artistice.


Parada militară de 1 Decembrie va avea loc şi anul acesta în Piaţa Constituţiei, şi nu la Arcul de Triumf, aşa cum a fost în anii trecuţi, în condiţiile în care nu vor fi terminate la timp lucrările de renovare a monumentului, care ar fi trebuit să fie finalizate în luna martie a acestui an, scrie Mediafax.

De Ziua României, de ce nu aţi viziona un film românesc, o poveste de dragoste semnată de Cristina Iacob, sau un documentar semnat Dan Chişu? Vedeţi toate premierele din acest weekend.

La Cinema Elvira Popescu, între 27 noiembrie şi 6 decembrie, se desfăşoară Zilele Filmului Polonez. Filme despre curaj – acesta este genericul sub care se desfăşoară proiecţiile din cadrul CinePOLSKA 2015, când spectatorii din Bucureşti vor vedea şase dintre cele mai interesante filme artistice realizate în ultimele luni în Polonia.

Muzeul Ţăranului găzduieşte în week-end şi la începutul săptămânii viitoare Târgul din Basarabia şi Piaţă Ţărănească de Sf. Andrei.
În cadrul târgului din Basarabia, vor fi expuse şi puse în vânzare începând de la intrarea de pe Monetăriei obiecte de artizanat, bucate şi băuturi tradiţionale, produse lucrate manual, jucării pentru cei mici, mobilier şi decor rustic, vinuri selecte, dulciuri şi produse naturiste.

Marea soprană Angela Gheorghiu va susţine pe 29 noiembrie un concert extraordinar în memoria şi în beneficiul victimelor tragediei de la clubul bucureştean Colectiv.
Evenimentul va avea loc la Ateneul Român din Capitală şi va începe la ora 19.30. Vor urca pe scena Ateneului, alături de Angela Gheorghiu, artiştii care formează Corul Orchestrei Filarmonice ”George Enescu” şi dirijorul de renume mondial Tiberiu Soare.

Trupa Subcarpaţi susţine şi anul acesta, în data de 30 noiembrie, concertul devenit deja o tradiţie.   
”Fantome” şi ”Argatu” vor fi pe scenă alături de ”Subcarpaţi” în concertul aniversar. Evenimentul va avea loc la Arenele Romane din Capitală şi va începe la ora 21.00.
Organizatorii îşi asigură fanii că vor avea parte de o petrecere eveniment sută la sută românească.

Cunoscuta cântăreaţă Dulce Pontes îi va încânta pe fani cu vibrantele acorduri portugheze ale pieselor „Caminhos”, „Canção Do Mar”, „Fado Português”. Concertul va avea loc pe data de 2 Decembrie 2015, la Sala Palatului, începând cu ora 20.00.