Ce prăjituri de Crăciun preferă vedetele! REŢETELE propuse de acestea

De: Nicoleta Nicolae / 22.12.2015, 08:00
Ce prăjituri de Crăciun preferă vedetele! REŢETELE propuse de acestea
Vedetele nu scapă de febra pregătirilor pentru Crăciun şi, pentru că oricum deţin numeroase talente, de ce nu ar excela şi în bucătărie? Aşa că, dacă vrei să vezi cum se simt Sărbătorilor într-o casă de celebrităţi, de ce nu ai încerca şi reţetele de prăjituri inventate de acestea?

Faimoasele fursecuri ale lui Lalo

Actriţa Gwyneth Paltrow, recunoscută şi pentru pasiunea ei pentru gătit, şi-a numit fursecurile după mama sa, Blythe Danner (a cărei nume de alint este Lalo) şi a dezvăluit reţeta în cea mai recentă carte de bucate pe care o semnează.

Ingrediente:

2 căni făină de orz

1-1/2 migdale crude, taiate fin

½ sirop de arţar

½ ulei de canola

½ linguriţă scorţişoară

½ sare

dulceaţă de zmeură, caise sau coacăze

Mod de preparare:

Într-un castron mare, combinaţi făina, migdalele, siropul de arţar, uleiul, scorţişoara şi sarea. Amestecaţi cu o lingură de lemn, apoi puneţi câte o linguriţă din aluat, din loc în loc, pe o tavă acoperită cu hârtie pergament. Cu degetul arătător, faceţi o adâncitură în fiecare fursec, pe care o umpleţi cu o mică porţie de dulceaţă. Coaceţi la 177 grade Celsius, pentru 16-18 minute.

 

 

Prăjiturele de vampir cu cireşe a la Peter Facinelli

Actorul din seria “Twilight” a creat o serie de prăjiturele pentru a sprijini organizaţiile care se ocupă de copiii cu nevoi.

Ingrediente:

2 căni făină

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţi sare

1 ½ bucăţi unt nesărat

½ cană zahăr granulat

¾ cană zahăr brun

2 ouă mari

1 linguriţă vanilie

340 grame pepite de ciocolată

1 cană cireşe confiate

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecaţi primele patru ingredientă într-un castron. Bateţi untul cu zahărul, cu ajutorul unui mixer electric. Adaugaţi ouăle, unul câte unul, bătând bine după fiecare, şi vanilia.

Amestecaţi şi făina, la viteză mică, apoi pepitele de ciocolată şi cireşele confiate, cu o lingură de lemn. Puneţi câte o lingură de aluat pe o tavă unsă , din loc în loc, şi coaceţi pentru 12-15 minute.

 

Fursecurile-inimioară Meryl Streep

Ingrediente:

1 1/2 cană unt

3/4 cană miere

1 linguriţă esenţă de vanilie

2/3 căni migdale mărunţite

1 3/4 cană făină integrală

1 3/4 cană faină albă

dulceaţă

Mod de preparare:

Într-un castron mare, cu mixerul la viteză medie, bateţi untul, mierea şi vanilia. Adaugaţi migdalele şi făina şi amestecaţi bine. Împarţiţi aluatul în patru părţi, înfăşuraţi-l în folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 2 ore.

Încălziţi cuptorul la 162 grade Celsius. Pe o hârtie cerată presărată cu făină, întinde o bucată de aluat. Cu o formă de inimioară, tăiaţi aluatul şi trasferaţi-l pe o tavă. Cu degetul, presaţi uşor în mijloc fiecare fursec, apoi puneţi un pic de dulceaţă.

Coaceţi pentru 12-14 minute.

 


Biscuiţi englezeşti Michelle Obama

 

Ingrediente:

1-1/2 cană unt

1-1/2 cană zahăr

2 gălbenuşuri de ou

2 linguri amaretto (lichior de migdale)

1 linguriţă zeamă de lămâie sau de portocale

3 căni făină

1/4 linguriţă sare

1 albuş de ou bătut

nuci sau fructe confiate mărunţite

Mod de preparare: Încălziţi cuptorul la 160 de grade Celsius. Puneţi pe o tavă o folie antiadezivă.

Într-un castron mare, bateţi untul cu zahărul. Adăugaţi, încet, gălbenuşurile de ou, şi amestecaţi bine. Turnaţi amaretto şi zeama de lămâie, apoi presăraţi făina şi sarea. Întindeţi aluatul în tavă, ungeţi cu albuş de ouă, presăraţi nuci şi fructe, dar şi un pic de zahăr.

Coaceţi pentru 25 de minute, stingeţi apoi flacăra şi lăsaţi biscuiţii să se odihnească în cuptor pentru încă 15 minute. Tăiaţi când s-au răcit aluatul.