Ce vedem în luna ianuarie la TV Paprika

De: Mioara Tronaru / 01.01.2014, 10:00
Ce vedem în luna ianuarie la TV Paprika
Recomandările lunii ianuarie la TV Paprika sunt extrem de apetisante.

Maraton Jamie Oliver

În weekend între orele 14.00 – 17.00.

Din cuprins: Feluri de mâncare de pregătit în 15 minute cu Jamie; Din grădina lui Jamie Oliver; Să economisim cu Jamie; Sala de lupte culinare a lui Jamie şi Jimmy; Un festival fabulos cu Jamie; Cina de peşte a la Jamie Oliver.

Războiul gurmanzilor

Din 2 ianuarie, de la ora 20:00

Familia Perrone decide să se mute din sud în Milano şi deschide un restaurant în centrul oraşului. Oferă mâncăruri simple şi sănătoase clienţilor care se bucură de voia bună şi seninătatea aduse de departe. Însă vizavi se află restaurantul elegant al familiei Conforti, unde sunt servite adevărate minuni culinare clienţilor pretenţioşi şi prosperi. În curând, cele două familii cu tradiţii complet diferite transformă strada şi bucătăriile într-un adevărat câmp de luptă. Războiul este dus între doi bucătari, două restaurante şi două familii.

Cele trei ingrediente ale lui Hugh

Din 6 ianuarie, de la ora 21:00

Filosofia încercată şi testată a lui Hugh Fearnley-Whittingstall este aceea că lucrurile bune vin câte trei, indiferent că e vorba despre cârnaţi, cartofi piure şi fasole, sau prăjitură cu rubarbă, firimituri şi cremă de lapte. Acest serial se prezintă cu un mesaj revigorant de simplu; nu vă complicaţi cu reţete solicitante, când tot ce vă este necesar este un trio de ingrediente complementare excelente care creează masa perfectă. În fiecare episod, lui Hugh i se alătură un bucătar invitat cu unul dintre membrii echipei sale de încredere de la River Cottage, încercând să facă faţă unei provocări în fiecare zi: aceea de a inventa o cină rapidă şi uşoară, cu un ingredient principal şi două arome complementare pentru a crea o mâncare reuşită. După gătitul intens, Hugh şi cei doi bucătari rivali îşi testează eforturile în faţa unui arbitru specialist, care va decide care farfurie va primi titlul de „cea mai bună mâncare” a zilei.

Un bucătar mereu pe drumuri

Din 9 ianuarie, de la ora 22:30

Ryan Clift este bucătar-şef la unul dintre cele mai captivante restaurante din lume: Tippling Club. El este pionierul gastronomiei moderne cu bucătăria high-tech în inima oraşului Singapore. Foloseşte echipamente specifice laboratoarelor şi aplică tehnici caracteristice cărţilor de ştiinţă. În fiecare săptămână, primeşte sarcina de a găti departe de sanctitatea bucătăriei sale, onorând cererile celor mai exclusivişti oaspeţi, în fiecare săptămână într-un alt loc din Singapore. Ryan încearcă să realizeze cele mai ambiţioase cine în care s-a angajat vreodată; fiecare fel este unic, fiecare loc îşi are propriile provocări, fiecare cină va fi servită unui grup diferit de oameni. Ah, şi încearcă să facă toate acestea într-o perioadă frenetică de opt săptămâni.

Maeştrii condimentelor

Din 27 ianuarie, de la ora 21:30

Premisa acestui serial este că mâncarea britanică are nevoie de o completare cu mirodenii, din partea unui cuplu de personaje demne de caricaturi, originare din India. Însă emisiunea care putea să fie perfect utilă şi uşor de urmărit despre puterea eliberatoarea, de exemplu, a cuişoarelor, s-a transformat în spectacolul comic al acestui duo care vizitează întreaga ţară în cadrul unor întâlniri jenant de forţate cu oameni fixaţi în ideile lor care sunt oripilaţi de simpla idee de a adăuga „arome”. Incredibilii cu mirodenii cu siguranţă ne vor face să scoatem toate condimentele din fundul sertarelor. Bucătarii renumiţi, precum Cyrus Todiwala şi Tony Singh, adoră condimentele în mâncărurile britanice. Ne vor convinge să folosim mirodenii captivante, calde, dulci, subtile în bucate în fiecare zi. De ce să ne oprim la piper, când putem folosi chimion, scorţişoară, vanilie…? Condimentele nu sunt iuţi, ba chiar sunt versatile şi reprezintă cea mai uşoară metodă de a prepara mâncăruri senzaţionale. Aşa că Tony şi Cyrus pornesc într-o călătorie prin frumoasa Mare Britanie ca să arate cum chiar şi bucatelor englezeşti tradiţionale se pot adăuga note diferite şi speciale.