Ce vedem pe BBC Entertainment în ianuarie

De: Mioara Tronaru / 08.01.2014, 07:00
Ce vedem pe BBC Entertainment în ianuarie
Aşa cum ne-a obişnuit, BBC Entertainment mizează tot pe divertismentul de calitate.

Absolutely Fabulous – Sezonul 2

Începând de miercuri, 8 ianuarie, la 21:30

Cu peste 10 distincţii la activ (inclusiv două premii Emmy internaţionale), celebrităţile stau la coadă pentru a apărea în acest serial, telespectatori devotaţi în întreaga lume şi radiodifuzori asediaţi de cereri de redifuzare, Absolutely Fabulous a fost un adevărat fenomen. În cel de-al doilea sezon, Edina îşi continuă lupta împotriva forţelor nedrepte ale naturii şi societăţii, cu sprijinul prietenei sale cele mai bune, extravaganta Patsy. Însă după o ceartă, Edina se hotărăşte să-şi caute o nouă prietenă cea mai bună. Acest sezon o înfăţişează pe Edina contemplând asupra mortalităţii după un deces în familie, încercând să facă faţă unei scăderi bruşte de venit, spitalizării, renaşterii şi plecării în vacanţă!

 

Stella – Sezonul 1

Începând de miercuri, 8 ianuarie, la 22:00

O comedie călduroasă ce prezintă viaţa de familie a clasei muncitoare din Wales. Oraşul fictiv Pontyberry din South Wales Valleys este locul unde locuieşte Stella Morris – o femeie divorţată de 40 ani cu trei copii şi o afacere în domeniul călcatului. Copilul cel mai mare, Luke, este în închisoare. Fiica Emma, de 16 ani, o fată superbă, leneşă şi îndrăgostită, în timp ce Ben, membrul inteligent al familiei, în vârstă de 13 ani, are o curiozitate care îl pune în încurcătură câteodată. Atunci când Emma dezvăluie că este însărcinată, lumea Stellei se întoarce cu susul în jos. Însă nu este singură. Stella este ajutată de o selecţie de rude şi prieteni neobişnuiţi, de la fostul său soţ Karl la încântătorul Sean.

 

Last Man Standing – Sezonul 2

Începând de vineri, 10 ianuarie, la 22:00

Ducând şase tineri din Occident la limita anduranţei, Last Man Standing revine în al doilea sezon cu o nouă serie de bărbaţi atletici şi noi provocări. Aceştia sunt trimişi în câteva dintre cele mai îndepărtate locuri ale lumii pentru a trăi alături de popoarele indigene, pentru a se antrena alături de ei şi pentru a participa la străvechile festivaluri sportive organizate de ei. Este vorba despre triburi reale şi pericole adevărate. Ei trebuie să respecte regulile locale, ieşind din aceste încercări plini de tăieturi, lovituri, vânătăi sau chiar fracturi. Pe lângă de aceste sporturi, concurenţii participă la toate obiceiurile şi ritualurile care stau în centrul fiecărui eveniment. Printre evenimentele din cel de-al doilea sezon se numără bătaia cu beţe Suri din Etiopia, luptele Samo din Burkina Faso şi cursa de canoe Waura din Brazilia.

 

Live at the Apollo – Sezonul 8

Începând de sâmbătă, 11 ianuarie, la 21:00

Repertoriul de actori de comedie stand-up care evoluează în faţa unui public live la renumitul Hammersmith Apollo se prezintă ca un anuar al regalităţii comediei, iar interpretările din acest sezon nu se lasă mai prejos. Fiecare episod are ca prezentator o figură legendară din lumea comediei stand-up, care evoluează în faţa publicului înainte de a introduce în scenă doi dintre cei mai buni actori de stand-up la ora actuală. În sezonul 8 îi vom întâlni, printre mulţi alţii, pe puternicul comedian Phill Jupitus, pe mizantropul dar adorabilul Jon Richardson, dar şi pe preferatul tuturor, Welshman Rhod Gilbert, şi multi-talentata Nina Conti.

 

Tough Guy or Chicken?

Începând de sâmbătă, 18 ianuarie, la 20:10

În toată lumea există bărbaţi care se confruntă în fiecare zi cu cele mai periculoase forţe naturale – bestii formidabile din cele mai extreme medii de pe pământ. Aceşti bărbaţi au învăţat să cucerească natura cucerindu-şi mai întâi propriile temeri… însă ce ziceţi de cinci tineri nesăbuiţi care cred că pot face faţă oricărei situaţii? O echipă de tineri s-au hotărât să abordeze provocarea supremă în materie de excursii cu maşina. Tinerii britanici cred că s-au aranjat: patru luni pe drumuri fără responsabilităţi. Tot ce trebuie să facă este să călătorească în lume şi să se distreze. Dar există şi reversul medaliei… Un grup de curajoşi, iubitori de aventură, trebuie să facă faţă celor mai înspăimântătoare locuri de muncă de pe planetă – unde vor fi nevoiţi să treacă cele mai înfricoşătoare încercări ale naturii – de la hrănitul din mână al rechinilor la colectarea de venin de la şerpi mortali. La fiecare încercare vor fi nevoiţi să-şi cucerească temerile şi să câştige respectul localnicilor şi al colegilor, dovedindu-şi valoarea în locuri extraordinare ale planetei. Ei se vor confrunta cu forţele naturale şi vor fi nevoiţi să facă faţă unui mediu extrem extraordinar, care poate ucide. Tinerii sunt încrezători, însă pe parcursul acestei călătorii vor afla lucruri despre lume şi despre ei înşişi pe care nu le cunoşteau înainte. Este o iniţiere în lumea bărbaţilor… pe fiecare continent.

 

Luther – Sezonul 2

Începând de sâmbătă, 18 ianuarie, la 22:30

Sumbra dramă psihologică, cu Idris Elba în rolul lui John Luther, detectivul aproape geniu care se luptă cu proprii demoni, revine cu două povestiri de crimă, captivante şi diferite, în două părţi. Devastat de uciderea brutală a soţiei sale, John Luther îşi reia rolul de poliţist într-o lume diferită. După moartea lui Zoe şi trădarea prietenului său cel mai bun, Ian Reed, Luther petrece un timp lucrând la cazuri nerezolvate. Iar acum se întoarce. Fosta lui unitate s-a desfiinţat şi acum el lucrează în noua unitate pentru crime grave şi crime în serie. Sub conducerea lui Martin Schenk, fostul ofiţer de poliţie de la reclamaţii, este şansa lui Luther pentru un nou început. Însă este oare acesta începutul pe care şi-l doreşte? Luther îşi adună rapid echipa, salvându-l de la uitare pe fostul său partener, detectivul Justin Ripley. Li se alătură ambiţiosul detectiv Erin Gray. Ea a auzit de reputaţia lui Luther, a văzut ce sa întâmplat cu Ripley şi nu vrea ca perspectivele carierei sale să urmeze aceeaşi cale. Nu trece mult timp şi primesc primul lor caz… Un bărbat mascat rătăceşte pe străzile Londrei, executând crime ritualice în locuri istorice – Smithfield, Petticoat Lane… Acesta îl duce pe Luther într-un tur pe aleile înguste şi străzile ascunse ale oraşului, folosindu-se de crime pentru a-şi marca teritoriul şi plănuind o capodoperă finală … Debordând de energie, cu cadre extraordinare şi poveşti care te ţin cu sufletul la gură, personaje deosebite şi energice şi dialoguri inteligente, în acest sezon Luther îşi asumă riscuri mai mari şi se confruntă cu provocări şi mai sinistre.

 

My Family – Sezonul 11

Începând de luni, 20 ianuarie, la 21:00

Deşi copii au crescut, nu înseamnă că viaţa a devenit mai uşoară pentru Ben şi Susan Harper. Din contră … Acest ultim sezon le înfăţişează pe Susan şi fiica sa Janey în competiţie pentru un post extraordinar care implică citirea de cărţi pentru copii la televizor. Atrasă de salariul de 50.000 de lire sterline, Janey se hotărăşte să saboteze şansele mamei sale, dar cine va ieşi oare învingătoare? Ben joacă murdar la muncă, convocându-i pe colegii săi dentişti la o grevă împotriva noilor condiţii. Totuşi, înainte de asta, primeşte o promovare şi, deşi are pregătită o listă de condiţii, acestea îi scapă brusc. Sedus de putere şi o ascuţitoare de creioane de lux, Ben acceptă rolul. Însă va plăti preţul cu colegii săi… Pe de altă parte, Susan cunoaşte farmecul Facebook-ului şi îşi reaprinde o veche pasiune, în timp ce Ben se chinuie să-l păcălească pe nepotul său de şase ani atunci când e nevoit să stea cu el. Iar când tatăl lui Susan se întoarce după mulţi ani şi se oferă să-i plătească 2 milioane de euro pentru a pune capăt căsătoriei sale cu Ben, am putea oare să ne aşteptăm la un divorţ?

 

New Tricks – Sezonul 7

Începând de luni, 27 ianuarie, la 22:00

Drama poliţistă extrem de populară revine cu povestiri puternice, dialoguri inteligente şi mai multe crime nerezolvate, care întreţin amuzamentul şi curiozitatea telespectatorilor. Echipa neconvenţională de foşti detectivi a Inspectorului Sandra Pullman – Jack Halford, Brian Lane şi Gerry Standing – deşi sunt excentrici, ocolind regulile, ignorând procedurile, urmărindu-şi instinctul şi asumându-şi riscuri, obţin rezultate. Moartea unui boxeur, uciderea unui renumit artist de graffiti, înjunghierea unui creator de modă şi sinuciderea suspectă a unui profesor universitar sunt doar câteva dintre crimele rezolvate în sezonul 7. Ca de obicei, există întorsături de intrigi şi tertipuri din belşug, cu multe vedete binecunoscute care joacă rolul de suspecţi.