Cea mai bună pască – desertul vedetă de Paşte

18 04. 2020, 12:34

Pasca este desertul vedetă în fiecare an, atunci când sărbătorim Paştele. În ultimii ani, pe lângă tradiţionala pască moldovenească, cu aluat de cozonac, circulă diverse varinte reinterpretate ale acesteia, cu ar fi pasca fără aluat, pasca cu ciocolată şi alte reteţe adaptate după modelul cheesecake-ului, pasca însăşi fiind denumită Romanian Easter Cheesecake în bucătăria internaţională.

Mai jos vă prezentăm o variantă de pască fără aluat, uşor şi rapid de preparat, pe care o puteţi face chiar în Sâmbăta Mare, cu o zi înaintea sărbătorii de Paşte.

Ingrediente:

  • 750 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri lapte praf
  • 250 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 200 g stafide
  • 100 g unt
  • 1 sticluţă esenţă de vanilie
  • coaja rasă a unei lămâi
  • sare

Mod de preparare:

Se topeşte untul la bain-marie, se bat ouăle cu zahărul. Se adaugă brânza de vaci, laptele praf şi restul de ingrediente, inclusiv stafidele spălate.  Aluatul obţinut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau cu unt şi făina, ideală fiind o tavă cu pereţii detaşabili. Se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 50 de minute sau până când pasca se întăreşte în centru si nu se mai mişcă.

Se serveşte rece.

Poftă bună!


Sursa foto: Pixabay