“Cel ales” intră în competiţie la Hollywood

De: Nicoleta Nicolae / 03.04.2015, 11:00
“Cel ales” intră în competiţie la Hollywood
Filmul “CEL ALES”, produs şi regizat de Cristian Comeagă a fost inclus în selecţia oficială a Festivalului Internaţional North Hollywood Cinefest 2015, care se va desfaşura la Carl Laemmle Theater din cetatea filmului, între 10 şi 16 aprilie.

“Cel ales” este inclus în competiţia de lungmetraj ficţiune şi va fi proiectat pe 15 aprilie. Regizat de Cristian Comeagă si avându-i în rolurile principale pe Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu şi Olimpia Melinte, “Cel ales” urmează a fi lansat în cinematografele din România pe 24 aprilie.

Regizorul, scenaristul şi producătorul Cristian Comeagă îşi descrie filmul ca fiind “o istorisire mărturisită, un discurs subiectiv. Nicio întâmplare, loc sau personaj nu spune despre mine, dar toate la un loc mă povestesc pe de-a-ntregul. De aceea, de data asta, mi-e şi uşor şi greu să pledez”.

Pe la începutul anilor ’80, pe când era încă elev, domnul X a fost ajutat să fugă din ţară tocmai de cei care erau puşi să-l ţină în ea cu orice preţ. Ani mai târziu, i-au cerut şi ei un favor, la schimb: o crimă. S-a împotrivit întâi, apoi s-a conformat, dar ezitarea l-a costat scump: l-au declarat mort, în timp ce el a trebuit să părăsească ţara de adopţie, renunţând la identitate, la familie, la toată viaţa sa. Credea că a pierdut totul, dar a descoperit recent că mai are încă mult de pierdut.

“Asta nu se va întâmpla”, îşi spune acum domnul X, în timp ce conduce maşina printr-o ţară care nu mai e a lui, în căutarea ieşirii din labirintul în care a intrat cu treizeci de ani în urmă.

Produs de Domino Film, companie “răspunzătoare” pentru trei din filmele lui Nae Caranfil: “Asfalt tango”, “Filantropica” şi “Restul e tăcere”, dar şi pentru comediile “Tache” şi “La bani, la cap, la oase” şi distribuit de InterComFilm Distribution, “Cel ales” va fi lansat în România pe 24 aprilie, pe 50 de ecrane din întreaga ţară.