Cel mai mare terminal de export de cereale din portul Constanța, în mâinile chinezilor

De: Carmen Ulian / 21.12.2014, 13:00
Cel mai mare terminal de export de cereale din portul Constanța, în mâinile chinezilor
Oamenii de afaceri români au finalizat vânzarea termi­nalului de export de cereale United Shipping Agency (USA) de 250.000 de tone către traderul chinez Nidera.

Ieșirea oamenilor de afaceri români Cătălin Trandafir (48 de ani) și Mihai Felescu (46 de ani) din acționariatul USA este evaluată de industrie la peste 100 milioane de euro, ceea ce înseamnă că semnăturile celor doi pe actul de vânzare-cumpărare marchează o tranzacție record în piața comerțului cu materii prime agricole.

„Achiziția se încadrează perfect în strategia noastră de creștere. Este o mare opor­tunitate pentru Nidera să pună bazele și să susțină o poziție de vârf în achiziția și dis­tribuția de materii prime agricole în Europa Centrală și de Est”, a spus Marc Kwakkles­tein, înalt oficial al Nidera.

Atât reprezentanții Nidera, cât și cei ai USA nu au comentat în niciun fel detaliile fi­nanciare ale tranzacției. Cei doi oameni de afaceri au o istorie de afaceri de două decenii în portul Constanța și fac parte din selectul grup de oameni de afaceri români care negociază și tratează de la egal la egal cu giganții mondiali ai comerțului cu cereale, reprezen­tanți ai unei industrii opace și exclusiviste.

Citește mai multe detalii pe Ziarul Financiar