Cele mai ciudate 10 cărți din seria „Cum să..”

30 06. 2014, 11:00

Însă, din dorința de a oferi informații utile, unii autori au scris câteva cărți complet nefolositoare, răspunzând la întrebări foarte rare sau chiar care nu au fost puse niciodată.

Astfel de cărți există și, surprinzător, unele sunt chiar interesante, dacă ai avea curiozitatea să le răsfoiești.

10. Cum să te ferești de vapoarele mari

Scrisă în 1982 de căpitanul John W. Trimmer, cartea are ca subiect exct ceea ce este enunțat în titlu! Trimmer, care a comandat o navă mică, a remarcat că vasele mici, care avansează destul de des în largul oceanelor, sunt mult mai încete decât marile vase comerciale și adesea întâlnirea cu un gigant are urmări grave pentru ele, astfel că a publicat un set de instrucțiuni pentru marinarii de pe aceste vapoare micuțe.

9. Cum să tricotezi cu păr de câine

Având subtitlul „Mai bine un pulover de la câinele pe care îl cunoști și îl iubești decât de la o oaie pe care nu ai văzut-o niciodată”, cartea scrisă de Kendall Crolius îți oferă instrucțiuni despre cum să colectezi părul câinelui, cum să îl folosești pe post de lână, dar și multe modele cu design unic. 

8. Cum să-ți ferești calul de explozie

Titlul este ușor înșelător, însă cartea scrisă de Rick Pelican și Lauren Tjaden oferă sfaturi prețioase pentru calmarea unui cal speriat, foarte utile pentru siguranța celor care călăresc.

7. Cum să scrii o carte despre… cum să scrii o carte

Fără cuvinte! Probabil că autorul a vrut să facă o glumă și, având timp suficient la dispoziție, i-a ieșit o carte. Până și recenziile cărții sunt scrise într-un ton ironic.

6. Cum să devii Papă

Această carte este, de fapt, o recenzie de întâmplări reale. Începănd cu meniul Papei, cine îi spală rufele sau cine a construit Papamobilul, cartea prezintă o mulțime de lucruri interesante despre Vatican și ce înseamnă să fii Papă. Chiar dacă printre cititori se află extrem de puține persoane care au aspirația să devină Papă, carte este plină de fapte din secretoasa reședință a Papilor.

5. Cum să întrerupi ciclul naștere-moarte

Se pare că autorul, Gary Renard, a suferit o trezire spirituală în 1990, când doi dintre profesorii săi deja înălțați la ceruri au apărut în fața lui în carne și oase și l-au încurajat să scrie prima sa carte, Dispariția Universului.

În cea de-a doua sa lucrare, un ghid despre cum să devii nemuritor, Renard comentează două lucrări clasice, Evanghelia după Toma și Cursul miracolelor, în funcție de experianța sa personală asupra Divinității. El descrie în carte practicile care permit atingerea unui nivel de spiritualitate care ar putea întrerupe ciclul naștere-moarte.

4. Cum să-ți faci propria țară

Cartea lui Erwin Strauss este un bghid pentru cei care vor să aibă propria lor țară. Cele cinci metode prezentate acoperă toate detaliile, de la siguranța națională până la asigurarea prosperității economice.

3. Cum să ascuți creioanele

Titlul complet al lucrării autorului de benzi desenate David Rees este „Cum să ascuți creioanele: Ghid practic și tratat teoretic despre ascuțirea artizanală a creioanelor de către scriitori, artiști, muncitori și funcționari publici”, iar lucrarea oferă toate informațiile posibile despre această operațiune. Dacă tot vi se pare un lucru greu de făcut, David Rees asigură el însuși servicii de ascuțit creioane, pentru doar 35 de dolari.

2. Cum să vorbești limba pisicească

Dacă ați cunoscut vreodată o persoană care iubește pisicile, fără îndoială că ați remarcat legătura puternică dintre ea și micuțele feline.

Așa că nu este nicio surpriză că a fost scrisă o carte (bine, de fapt sunt zeci de astfel de cărți) care să ajute oamenii să înțeleagă ceea ce „zice” pisica.

Autoarea, Alexandra Sellers, susține că stăpânește 7 astfel de limbi și că a găsit cheia înțelegerii animalelor.

1. Cum să devii schizofrenic

Autorul, John Modrow, argumentează în carte că problemele de sănătate mentală nu sunt biologice, ci o consecință a interacțiunii cu mediul înconjurător și a experiențelor traumatizante trăite.

Departe de o lucrare academică, cartea a fost primită cu scepticism de către public. Titlul a fost ales special pentru a argumenta teoria că problemele de sănătate mentală sunt rezultatul direct al influențelor externe.