Cele mai faimoase curtezane din istorie

De: Nicoleta Nicolae / 13.04.2015, 13:00
Cele mai faimoase curtezane din istorie
Veronica Franco, Mata Hari sau Cora Pearl sunt doar câteva dintre femeile care au reuşit să-şi lase amprenta asupra istoriei datorită modului în care au ştiut să se pună în valoare şi să-i farmece pe cei din jur.

Veronica Franco

Una dintre cele mai faimoase curtezane ale Italiei secolului 16, Veronica Franco a învăţat de mică ce implică acest rol chiar de la mama sa, care era, la rândul ei o curtezană. După o căsnicie eşuată, Veronica a avut legături cu bărbaţii bogaţi ai acelei perioade, printre care şi Henry al III-lea, regele Franţei.

Cora Pearl

Născută în Anglia, Cora a ajuns la Paris datorită amantului său, Robert Bignelli, care a dus-o acolo într-o simplă vizită. Cora s-a hotărât însă că atmosfera boemă a Parisului i se potriveşte mai bine decât Anglia cea mohorâtă şi, în scurt timp, a devenit cea mai cunoscută curtezană a Oraşului dragostei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mata Hari

Pe numele ei adevărat Margaretha Geertruida Zelle, Mata Hari este probabil cea mai faimoasă curtezană din lume. Ea a devenit cunoscută în 1902 datorită reprezentaţiilor sale senzuale ca dansatoare exotică, iar compania bărbaţilor întotdeauna i-a fost pe plac.