Cele mai frumoase filme de dragoste

De: Mioara Tronaru / 17.02.2013, 08:00
Cele mai frumoase filme de dragoste
Pentru că e încă Valentine's Day, am strâns cele mai frumoase filme de dragoste, le-am ordonat după valoarea încasărilor şi vi le prezentăm pentru a şti cu ce să vă impresionaţi iubita sau iubitul, în caz că aţi rămas în pană de idei. De multe ori, un film bun şi un pahar de vin fac mai mult decât un inel cu diamane. Şi vă rămâne şi renumele de romantic...

1. Titanic – 658.672.302 $

Povestea de dragoste de pe fundalul celei mai mari catastrofe navale deţine de departe recordul încasărilor şi, în aceeaşi măsură, al râurilor de lacrimi. Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet, proaspăt remasterizaţi în 3D, mai smulg încă suspine inimilor sensibile.

 

2. The Twilight Saga: Eclipse – 300.531.751 $

Nu cred să mai existe vreo adolescentă care să nu suspine cu ochii deschişi după sprâncenele expandate ale lui Robert Pattinson. Iar fascinaţia pentru vampiri, pentru imortalitatea şi sensualitatea lor e încă în vogă.

 

3. Shrek – 267.665.011 $

”Shrek” a adus una dintre cele mai trăsnite poveşti de dragoste. Unde s-a mai văzut ca domniţa care aşteaptă să fie o dată salvată de Făt-Frumos cel frumos, desigur, să se trezească cu un căpcăun verde, mare şi cam ursuz pe cap. Şi, culmea, să se mai şi îndrăgostească de el…

 

4. Ghost – 217.631.306 $

Ce poate fi mai tragic decât să-ţi pierzi marea iubire într-un accident stupid. Dar când nici iubitul nu se simte bine în postura de fantomă înseamnă că vă uitaţi la ”Ghost”, cu Patrick Swayze şi Demi Moore

 

5. What Women Want – 182.811.707 $

Cea mai mare problemă a bărbaţilor e că nu s-au prins de atâtea milenii de când suntem împreună ce vrem noi, femeile… Iar când frumuşelul de Mel Gibson are posibilitatea să experimenteze ”pe viu” şi tot nu înţelege mare lucru, e tragic sau e ”What Women Want”.

 

6. Pretty Woman – 178.406.268 $

Pe lângă toate astea mai e şi mitul prostituatei. Bărbaţii visează că toate ”preotesele” plăcerii seamănă cu Julia Roberts, iar femeile nu se gândesc decât la bărbaţi bine, chipeşi şi, neapărat, plin de bani ca Richard Gere.

 

7. The Proposal – 163.958.031 $

Ei, aici situaţia e un pic altfel. Tânăra face cererea în căsătorie şi de dragoste nici nu poate fi vorba, în ciuda păturicii pentru copii, cei doi nici măcar nu se ating, decât total întâmplător. Cu toate astea, neastâmpăratul Cupidon îşi face până la urmă datoria.

 

8. Brokeback Mountain – 83.043.761 $

Şi aici situaţia e alta, cu totul alta. Şi multă lume consideră ”Brokeback Mountain” unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste. Oricum dacă sunteţi straight, nu e cazul să-i puneţi iubitei filmul de Valentine’s.

 

9. The Bridges of Madison County – 71.516.617 $

Acum, să vă spun drept, nu ştiu în câte filme de dragoste a jucat Mr. Unforgiven Clint Eastwood. Dar şi când a făcut-o, la braţ cu plictisita casnică Meryl Streep în ”Podurile din Madison County”, i-a ieşit magistral.

 

10. Eternal Sunshine of the Spotless Mind – 34.400.301 $

Mulţi îndrăgostiţi, în momentul în care se ceartă cu partenerii, visează la un aparat, o pastilă, ceva, care să le şteargă din cap orice urmă a nemernicului de celălalt. Iată că în filmul lui Michel Gondry se poate! Oare?

 

Mioara Tronaru