Charlie şi fabrica de ciocolată

De: Mioara Tronaru / 03.12.2012, 00:00
Charlie şi fabrica de ciocolată
Filmul prezinta povestea unui excentric producator de ciocolata, Willy Wonka, si a lui Charlie Bucket, un baiat cu suflet bun dintr-o familie saraca, care traieste in umbra fabricii extraordinare a lui Wonka. Timp de aproape cincisprezece ani, nimeni nu a vazut nici macar un muncitor care sa intre sau sa iasa din fabrica, si nici nu l-a zarit pe Willy Wonka, cu toate acestea, in mod misterios, se fabrica si se transporta in magazinele din intreaga lume cantitati impresionante de ciocolata. Intr-o zi, Willy Wonka face un anunt crucial. Isi va deschide fabrica sa celebra si va dezvalui "toate secretele si magia" acesteia pentru cinci copii norocosi care vor gasi bilete aurii ascunse in interiorul a cinci batoane de ciocolata Wonka alese la intamplare.

Apeciatul regizor Tim Burton imprima stilul sau de o imaginatie vie iubitei carti clasice a lui Roald Dahl, Charlie si fabrica de ciocolată, despre un excentric producator de ciocolata, Willy Wonka, si despre Charlie Bucket, un baiat cu suflet bun dintr-o familie saraca, care traieste in umbra fabricii extraordinare a lui Wonka. In cele mai multe seri in familia Bucket, cina este un bol cu supa de varza diluata, pe care tanarul Charlie o imparte bucuros cu mama lui, cu tatal lui si cu bunicii din partea ambilor parinti. Casa lor este micuta, in ruina, rece, dar acolo domneste iubirea. In fiecare noapte, ultimul lucru pe Charlie il vede de la fereastra este fabrica imensa si adoarme visand la ce ar putea fi inauntru.Timp de aproape 15 ani, nimeni nu a vazut nici macar un muncitor care sa intre sau sa iasa din fabrica si nici nu l-a zarit pe Willy Wonka, cu toate acestea, in mod misterios, se fabrica si se transporta in magazine din intreaga lume cantitati impresionante de ciocolata. Intr-o zi, Willy Wonka face un anunt crucial. Isi va deschide fabrica sa celebra si va dezvalui "toate secretele si magia" acesteia pentru cinci copii norocosi care vor gasi bilete aurii ascunse in interiorul a cinci batoane de ciocolata Wonka alese la intamplare.
Nimic nu ar bucura familia lui Charlie mai mult decat sa il vada castigand, insa sortii de izbanda sunt foarte mici, deoarece nu isi pot permite sa cumpere o ciocolata nici macar o data pe an, de ziua lui. Pata de culoare in film sunt micutii lumpieni care sunt niste bastinasi angajati de Willy la fabrica. De cate ori de intampla ceva, acestia incep sa cante un frumos cantec.

Filmul a primit o nominalizare la premiile Oscar si o nominalizare la Globurile de aur.

Distribuția:

  • Johnny Depp
  • Freddie Highmore
  • Helena Bonham Carter
  • Noah Taylor
  • David Kelly
  • Christopher Lee
  • James Fox
Durata: 115 min.
Anul: 2005