Charlotte Gainsbourg: Portretul “nimfomanei” la maturitate

De: Mioara Tronaru / 20.01.2014, 09:00
Charlotte Gainsbourg: Portretul “nimfomanei” la maturitate
Actriţa Charlotte Gainsbourg interpretează rolul principal, acela al nimfomanei la maturitate, în filmul regizorului Lars von Trier, Nymphomaniac.

Lungmetrajul a fost lansat în două părţi, astfel că Nymphomaniac Vol. I a avut premiera săptămâna trecută (vineri, 17 ianuarie) în timp ce Nymphomaniac Vol. II va intra în cinematografe pe data de 7 februarie.

Nymphomaniac reprezintă cea de-a treia colaborare dintre actriţa britanică Charlotte Gainsbourg şi regizorul danez Lars von Trier. Ea a mai jucat în Antichrist (2009), unde a avut tot un rol principal, alături de Willem Dafoe (actor distribuit şi în Nymphomaniac), rol pentru care a primit premiul pentru “Cea mai bună actriţă” la Festivalul de la Cannes în 2009. Deasemenea, Charlotte Gainsbourg a jucat în Melancholia (2011), cel mai recent film al lui Lars von Trier, înaintea lui Nymphomaniac.

Alt film celebru în care aţi putut-o vedea pe Charlotte Gainsbourg este 21 Grams (2003), în regia lui Alejandro González Iñárritu, unde a apărut alături de Sean Penn, Benicio Del Toro şi Naomi Watts.

Despre rolul din recentul Nymphomaniac, Charlotte declară: “Scenele de sex nu au fost atât de complicate. Greu mi-a fost la fazele cu masochism. Acelea au fost cele la care m-am simţit jenată şi, da, atunci a fost puţin umilitor”.

Iar despre actriţă, Lars von Trier îşi aminteşte: “Charlotte mi-a zis ceva ce mi-a plăcut foarte mult: a spus >. A fost foarte drăguţ din partea ei, pentru că chiar fusesem îngrijorat că filmului îi lipsea oarecum trăsătura asta”.

Cinematografele în care a intrat Nymphomaniac Vol.I sunt: Cinema Studio, Elvire Popesco, Cinemateca Union, NCRR (Muzeul Ţăranului Român), Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Movieplex, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Patria. În ţară, Nymphomaniac Vol.I va putea fi văzut la Victoria (Cluj), Arta 3D (Târgu Mureş), Cortina Cinema Digiplex (Oradea), Cityplex (Braşov), Cityplex (Constanţa), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu Jiu).

Nymphomaniac (2013) este o producţie Zentropa Entertainments, compania regizorului danez Lars von Trier şi este distribuit în România de Independenţa Film.

Foto: © Christian Geisnaes