Chef Cãtãlin Scãrlãtescu, marele câștigãtor al ediției speciale Chefi la cuțite – Titani la cuțite

De: Andra Voiculescu / 04.05.2020, 12:49
Emisiunea, lider detașat de audiențã

           După două ediții spectaculoase, în care cei trei jurați Chefi la cuțite, Sorin Bontea, Cãtãlin Scãrlãtescu și Florin Dumitrescu au luptat din greu, alãturi de nouã chefi celebri din România, asearã, chef Scãrlãteascã și-a adjudecat trofeul – propria statuie, în platoul emisiunii, pe întreaga duratã a celui de-al optulea sezon. Telespectatorii au urmãrit cu sufletul la gurã confruntarea celor trei chefi, cea de-a doua ediție specialã Chefi la cuțite – Titani la cuțite impunându-se ca lider detașat de audiențã, la nivelul tuturor categoriilor de public.

         Așadar, conform Kantar Media, Antena 1 a fost cel mai urmărit post de televiziune la nivelul publicului din mediul comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, și a obținut, pe perioada difuzării Chefi la cuțite – Titani la cuțite (20:23-23:00), o audiență medie de 11.1 puncte de rating și o cotă de piață de 31.5%, fațã de urmãtorul clasat, Pro TV, ce înregistra atunci 7.2 puncte de rating și o cotă de piață de 20.5%. Și în mediul urban, Chefi la cuțite – Titani la cuțite a fost prima opțiune a telespectatorilor, înregistrând 9 puncte de rating și 20% cotã de piațã. Poziția secundã a fost ocupatã de Pro TV, care la nivelul aceluiași target și în același interval orar înregistra 8.1 puncte de rating și 18.1% cota de piațã. Și la nivelul întregii țări, cei mai mulți telespectatori au ales să urmărească prima ediție Chefi la cuțite – Titani la cuțite, show ce a fost lider de audiență cu o medie de 9.2 puncte de rating și 19.8% cota de piață, în vreme ce Pro TV ocupa din nou poziția secundã în clasament.

            În minutul de aur, înregistrat la 22:10, peste 2 milioane de telespectatori la nivel național urmãreau cu sufletul la gură confruntarea chefilor în noua competiție. Antena 1 s-a impus ca lider detașat de audiențã ieri, atât la nivelul Prime Time-ului, cât și la nivelul întregii zile, la nivelul publicului din mediul comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani.

            Dupã o luptã foarte strânsã, Chef Sorin Bontea a pierdut asearã primul șansa de-a câștiga statuia de la Titani la cuțite, așa că lupta finală s-a dat între Chef Cătălin Scărlătescu și Chef Florin Dumitrescu. Pentru proba de street food de Paște, bucătarii au avut la dispoziție 75 de minute pentru gătit. Și ca totul să fie și mai complicat, echipele au gătit prin rotație: când s-a auzit alarma, după zece minute, a ieșit prima echipă și a intrat cealaltă! Regula aceasta inedită de la Chefi la cuțite – Titani la cuțite a cam puse bețe în roate concurenților, dar toți și-au dat silința și au încercat să pregătească rețete savuroase și aspectuoase!

          Chiftea de miel cu baba ghanoush și tabboulleh și frăgăruie din carne de miel și ananas (echipa lui Florin Dumitrescu), tacos din carne de miel cu chipsuri din cartofi dulci (echipa lui Sorin Bontea) și platou de miel din souvlaki, bruschetă cu jumări din burtă de miel, tortilla cu mușchi de miel și kebab de miel (echipa lui Cătălin Scărlătescu) sunt preparatele care au ajuns în fața actorilor din serialul Sacrificiul de la Antena 1, pentru degustare. La final, chef Scãrlãtescu și-a adjudecat trofeul și a sãrbãtorit într-un mod autentic: mândru tare de statuia sa, pe care o va ține la loc de cinste în sezonul 8 Chefi la cuțite, s-a răzbunat pe adversarii săi, spărgându-le statuile într-un mod de-a dreptul spectaculos!