Chef Cătălin Scărlătescu organizează Festivalul Scoicilor

De: Nicoleta Nicolae / 25.05.2015, 14:00
Chef Cătălin Scărlătescu organizează Festivalul Scoicilor
După ce anul trecut s-a bucurat de multe aprecieri, chef Cătălin Scărlătescu a decis să ducă mai departe tradiţia gătitului de scoici şi să organizeze şi în această vară Festivalul Scoicilor.

 ”Toată lumea m-a felicitat anul trecut pentru idée, iar prietenii mei abia aşteaptă să le gătesc scoici sau midii”, spune Cătălin. ”Aşa că am de gând să fac din acest festival o tradiţie. Vara aceasta trec din nou la ceaun şi ne întâlnim tot la Laguna Verde, aproape de Bucureşti, în aer liber, cu scoici proaspete pe care le pregătesc simplu, după reţeta mea secretă”, mai spune acesta.

Mare iubitor al peştelui şi al fructelor de mare, chef Scărlătescu recunoaşte că prietenii şi cunoscuţii îi cer mereu să le gătească scoici. ”Obişnuiesc ca duminica să gătesc pentru toţi prietenii mei şi, în ultima vreme, toţi mi-au cerut mereu să le fac scoici. Aşa că de câte ori am scoici proaspete, se ştie: duminica se mănâncă la mine. Ne strângem zeci de prieteni şi condimentăm masa cu voie bună şi poveşti. De la tradiţia asta mi-a venit ideea să fac un festival în toată regula, astfel încât oricine să se poată bucura de o masă pe cinste”, încheie Cătălin.