Chef Patrizia Paglieri: “L-aş da gata pe Al Pacino cu o porţie de ravioli umpluţi cu crab şi sos de rucola!”

15 10. 2014, 12:11
Patrizia, eşti supranumită şi Liza Minnelli, datorită asemănării cu faimoasa divă. Ce te deosebeşte, însă, de ea?
 
Mă flatează această asemănare. Liza Minnelli este o artistă completă, cunoscută pe plan mondial, iubită de milioane de oameni, o artistă pe care o apreciez enorm. În afară de asemănarea fizică, nu cred că mai sunt şi altele. Şi, ca să dau două exemple, contul din bancă poate face diferenţa sau numărul de soţi, ea avut 5, eu doar 2. 
 
Cum ai ajuns să faci parte din juriul “MasterChef”?
 
A fost o întâmplare fericită, pe care nu am s-o uit niciodată. Am fost sunată, după care am fost la probe şi iată-mă aici! Am fost întotdeauna foarte sigură pe mine, ştiu exact ce mă recomandă şi sunt foarte optimistă şi cu chef de viaţă. Simţeam că un lucru bun mi se va întâmpla şi uite că acesta nu a întârziat să apară. Fiind parte a juriului “MasterChef”, este unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat până în momentul de faţă.
 
 
Foto: Pro TV
 
 
 
De când locuieşti în România şi cât de des mergi în Italia?
 
De 21 de ani sunt aici şi consider că aici este casa mea. Doar o dată pe an reuşesc să ajung în Italia. 
 
 
Ce ingrediente ai aduce din Italia în România, pentru a pregăti cel mai sofisticat fel de mâncare?
 
Aş aduce anghinare, ca să pot prepara un risotto ai carciofi delicios şi trufele albe, care sunt ceva aparte. 
 
 
De câte restaurante te ocupi în prezent şi care e cea mai dragă afacere sufletului tău din acest domeniu?
 
Mă ocup de două restaurante în momentul de faţă, dintre care, unul este al meu şi reprezintă o afacere de familie la care ţin foarte mult. Am început să ţin şi două cursuri de gătit şi sunt foarte încântată de cursanţii mei, care prind repede toate noţiunile predate şi practicate. “Afacerea” mea de suflet a fost şi va rămâne întotdeauna fiul meu, Francesco. Nimic nu este mai important pentru mine decât el.
 
 
Foto: Pro TV
 
 
Care este mâncarea ta preferată?
 
Nu aş zice niciodată nu pastelor sau fructelor de mare, pe care le ador.
 
 
Cu ce meniu l-ai da gata pe Al Pacino? Ce anume i-ai pregăti?
 
Al Pacino… destul de greu, având în vedere faptul că este un monstru sacru al cinematografiei internaţionale. Însă, cred ca l-aş da gata cu o porţie de ravioli umpluţi cu crab şi sos de rucola.
 
 
Reţetă:
 
 
Îngheţată de Malaga
 
 
 
 
 
Ingrediente pentru 6 persoane:
 
 
1 litru de smântână
300 g zahăr
200 ml baccardi rum
150 g stafide
 
Stafidele se lasă la înmuiat în rom cu o noapte înainte.
 
Timp de o oră se mixează smântâna, zahărul şi stafidele în maşina de făcut îngheţată. Se lasă la congelator 4-5 ore şi este gata un desert deliciou şi foarte rapid.
 
Dana Popa