Chef Sorin Bontea găteşte ce pescuieşte

Apropo.ro / 13.07.2014, 10:00
Chef Sorin Bontea găteşte ce pescuieşte
Una dintre marile pasiuni ale juratului de la Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor, chef Sorin Bontea, are legătură cu meseria sa: cunoscutul bucătar merge în fiecare an la pescuit şi, mai mult decât atât, găteşte ce pescuieşte.
”În fiecare an merg la pescuit atunci când am câteva zile libere. Pentru mine este cel mai plăcut mod de a evada şi de a mă relaxa. De obicei merg împreună cu bărbaţii din familie, toţi suntem pasionaţi de pescuit. Şi dacă avem noroc de capturi generoase, eu trec imediat la cratiţă şi pregătesc peştele prins”, mărturiseşte chef Bontea.
 
Foto: Mihai Stetcu – Antena 1
 
Cea mai mare captură a chef-ului a fost un crap de 7,400 kilograme, pe care l-a pescuit acum câţiva ani în Insula Mare a Brăilei. Juratul recunoaşte că preparatele din peşte sunt şi preferatele sale, ciorba de peşte fiind unul dintre felurile de mâncare la care nu rezistă. ”Sunt un mare fan al mâncărurilor pe bază de peşte şi, pe lângă faptul că îmi place să pescuiesc, e o bucurie să şi gătesc ceea ce am prins. Încerc să îi obişuinesc şi pe copiii mei să consume cât mai multă carne de peşte, care este foarte sănătoasă”, încheie Sorin.
 
Din această toamnă chef Bontea poate fi urmărit la Antena 1 în emisiunea Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor, un reality cooking show spectaculos care va trece prin focuri răbdarea, talentul şi perseverenţa celor intraţi în bucătărie şi care pune la bătaie un premiu de 80.000 de euro şi un contract cu un restaurant de top din Bucureşti.