Chinezii ne pun bete in roate

Apropo.ro / 17.07.2008, 10:35
Chinezii ne pun bete in roate
Competitivitatea produselor chinezesti poate duce la incetinirea ritmului de dezvoltare in statele din Balcani, a declarat un oficial al Bancii Mondiale.

Competitivitatea produselor chinezesti poate duce la incetinirea ritmului de dezvoltare in statele din Balcani, inclusiv in Romania, iar acestea trebuie sa profite mai mult de avantajele integrarii comerciale, a declarat un oficial al Bancii Mondiale.

"China concureaza tarile din Balcani cu o gama foarte larga de produse. Exporturile statelor din regiune nu se comporta foarte bine si exista ingrijorari legate de mentinerea unei dezvoltari durabile", a afirmat Sanjay Kathuria, expert al Bancii Mondiale in regiunea Europei si Orientului Mijlociu, la prezentarea unui raport al institutiei financiare.

Banca Mondiala recomanda totodata guvernelor din regiune sa imbunatateasca pregatirea fortei de munca, pentru a concura mai bine statele asiatice unde costurile salariale sunt mult mai mici.

Citeste aprecierile Bancii Mondiale despre "amenintarea chineza" la adresa economiei din Balcani, la Mediafax.

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!


 

Citeste si:

Tariceanu este de acord cu majorarea salariului minim

Tariceanu este de acord cu majorarea salariului minim

Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a propus reprezentantilor confederatiilor sindicale sa accepte ca salariul minim sa fie majorat la 540 de lei de la 1 octombrie.

ING: Daca te joci cu focul, te arzi

ING: Daca te joci cu focul, te arzi

Cei care pariaza pe o continuare a aprecierii leului dupa scaderea surprinzatoare a cursului de la inceputul lunii se joaca cu focul si ar putea sa aiba surprize, scriu a…

Preturi ridicate la alimente si energie

Preturi ridicate la alimente si energie

Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale, apreciaza ca alimentele vor avea un pret ridicat, peste cel inregistrat in 2004, cel putin pana in 2012, iar costul energie…

Adeverintele de salariu nu vor mai fi bune la credite

Adeverintele de salariu nu vor mai fi bune la credite

Pe fondul cresterii valorii creditelor acordate populatiei, BNR a elaborat un proiect de regulament care prevede ca bancile si institutiile financiare nebancare pot lua i…

Jocul zilei

Clipul zilei

Orb attack Jenna Jameson in ultimul film
Supravietuieste distrugand bilele rosii Cuvinte cheie: Jenna Jameson – Zombie Striptease
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza