Christian Bale a renunţat la rolul lui Steve Jobs

De: Carmen Ulian / 05.11.2014, 08:30
Christian Bale a renunţat la rolul lui Steve Jobs
Actorul britanic nu îl va mai interpreta pe Steve Jobs în filmul biografic regizat de Danny Boyle despre cofondatorul grupului Apple, decedat în 2011, au anunţat mai multe surse din industria cinematografică.

 „După o serie de discuţii preliminare, Christian Bale a decis să nu participe la proiectul acestui film biografic despre Steve Jobs produs de studiourile Sony”, afirmă pe site-ul ei revista Variety, supranumită „Biblia de la Hollywood”, citând declaraţiile mai multor surse.

Potrivit Mediafax, la rândul ei, publicaţia The Hollywood Reporter citează o serie de surse din industria cinematografică şi precizează că actorul „a ajuns, după mai multe deliberări şi sentimente contradictorii, la concluzia că nu reprezenta cea mai bună alegere pentru acel scenariu”.

Foto: Hepta

În octombrie, Aaron Sorkin, scenaristul filmului, declarase într-un interviu acordat pentru Bloomberg TV că acel lungmetraj are nevoie „de cel mai bun actor actual dintr-o anumită categorie de vârstă, iar acesta este Chris Bale”.

Revista Variety notează faptul că studiourile Sony vor căuta un alt actor pentru a-l interpreta pe creatorul vizionar aflat în trecut în fruntea grupului Apple, după ce Christian Bale şi Leonardo DiCaprio au refuzat rolul. Potrivit aceleiaşi reviste, studiourile Sony se află în negocieri avansate cu Seth Rogen, care ar urma să îl interpreteze pe un alt cofondator al companiei Apple, Steve Wozniak.

Filmul – care va fi turnat la sfârşitul acestui an şi începutul anului 2015 – va avea la bază biografia devenită bestseller „Steve Jobs”, de Walter Isaacson. Scenaristul Aaron Sorkin a adaptat deja această carte apărută la sfârşitul anului 2011, la scurt timp după decesul fondatorului grupului Apple.

Steve Jobs a făcut deja subiectul unui film biografic independent, intitulat „jOBS”. În acel lungmetraj, regizat de Joshua Michael Stern, apărut în 2013, rolul principal a fost jucat de Ashton Kutcher.