Cine a cucerit-o pe Raluca Lăzăruţ?

Apropo.ro / 03.10.2014, 13:41
Cine a cucerit-o pe Raluca Lăzăruţ?
Îndrăgostită sau nu? Raluca Lăzăruţ lasă încă să planeze misterul asupra vieţii sale private. Vedeta Kanal D spune că se simte mai bine ca niciodată în America! Care este motivul? Aflăm imediat!
– Raluca, esti imaginea campaniei “Mamografia salvează vieţi”. În ce constă implicarea ta în acest proiect şi care este obiectivul lui?
 
 
E o campanie de conştientizare, informare, educare şi prevenire a cancerului de sân. De ce cancer de sân? Pentru că este cel mai frecvent tip de cancer la femei şi are o rată a mortalităţii inacceptabil de mare în România, iar prin depistarea precoce, şansele de vindecare sunt de peste 90%. Pentru asta militez şi eu alături de fondatorii proiectului: controlul periodic. Ecografia până la 40 de ani şi mamografia anuală peste această vârstă sunt imperios necesare pentru a depista din faşă o astfel de boală. Mai e ceva ce multe femei nu ştiu: mamografia vede ceea ce tu nu simţi, cancerul mamar poate apărea fără dureri, fără noduli şi fără indicii de boală.
Pentru că multe femei nu-şi permit investigaţii periodice, campania noastră oferă mamografii gratuite femeilor peste 40 de ani cu venituri sub 1000 Lei. Orice femeie care întruneşte condiţiile date poate completa formularul de pe site-ul www.mamografiasalveazavieti.ro
Cred în acest proiect si mai cred că împreună putem schimba mentalităţi şi salva vieţi.
 
 
Foto: Arhiva personală
 
 
– Ai făcut vreodată vreo mamografie? Din precauţie?
 
Nu, dar fac ecografii o dată pe an. În cazul în care, la ecografie, ceva nu pare în ordine, sigur va fi urmată de o mamografie. De fapt, până la 40 de ani, sunt recomandate ecografiile, după această vârstă, o dată pe an ar trebui să ne facem o mamografie.
 
 
– Ştiu că mama ta este medic. Ai avut parte de experienţe inedite alături de ea? 
 
Îmi aduc aminte de un episod din adolescenţă, una din pacientele mamei a venit la noi acasă pentru un consult, pe vremea aceea una din camere era destinată efectiv vizitelor la domiciliu. Uşa era întredeschisă şi am reuşit să aud discuţia, mama îi spusese să se autoexamineze periodic pentru că avea antecedente de cancer în familie, fata o făcea şi, la un moment dat,  a descoperit un nodul.  A urmat apoi o mamografie, diagnosticul de cancer de sân în faza incipientă şi extirparea nodulului. Boala a fost învinsă  pentru că a fost depistată din faşă. Femeia tocmai a devenit bunică.
 
I-am povestit mamei de episodul ăla, a zâmbit, dar mi-a dat la schimb, mâhnită, alt caz, de acum câteva săptămâni. O doamnă de 47 de ani a venit la un consult acuzând dureri abdominale, după finalizarea investigaţiilor, diagnosticul a fost de cancer mamar cu metastaze abdominale. Motivul pentru care s-a ajuns aici a fost o inexplicabilă pudoare, ruşinea faţă de medic, faţă de prieteni, chiar faţă de soţul ei. Nu a spus la nimeni, deşi observase modificările la nivelul unuia dintre sâni. Asta se întâmplă în 2014, la oraş şi vorbim de o intelectuală…
 
 
– Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit de la mama ta în materie de sănătate?
 
Că e mai uşor să previi decât să vindeci.
 
 
Foto: Arhiva personală
 
 
 
– Care îţi este cel mai drag proiect de voluntariat de până acum?
 
Ştiu că ar suna ca un clişeu să spun că toate mi-au fost în egală măsură de dragi, dar adevărul e că fiecare are povestea lui şi fiecare mi-a dat o altfel de satisfacţie. De departe, cea mai emoţionantă a fost campania de sprijinire a copiilor autişti, îl dărâmă şi pe cel mai puternic dintre noi…  
 
– Faci des naveta în America. Ce te leagă de ţara tuturor posibilităţilor?
 
Am descoperit America destul de târziu, acum 4 ani am văzut pentru prima dată New York-ul, mi-a plăcut mult, dar adevărata America am cunoscut-o abia după. Îmi plac oamenii, îmi place mentalitatea, îmi place dorinţa lor de a se bucura de viaţă şi posibilităţile infinite de a-şi împlini visele. Şi mai mult decât atât, îmi bate inima mai tare pe teritoriu american… 
 
– Cum îţi place să fii cucerită?
 
Cu firescul gesturilor, cu naturaleţea dialogului, cu agerimea minţii şi cu un dezvoltat simţ al umorului.
 
– Ce aşteptări ai de la bărbatul care te face fericită?
 
Asteptările sunt mari, pentru că, din păcate sau din fericire, mă respect pe mine însămi foarte mult. Nu vreau să fac compromisuri şi nici alegeri agreate de societate, dar vreau ca cel de lângă mine să simtă şi să se comporte ca şi cum I’m THE ONE.
 
– Ţi-ai găsit jumătatea?
 
Răspunsul ăsta se şopteşte, nu se strigă…(râde)
 
– Care este actorul tău preferat?
 
Îmi place mult Bradley Cooper…rolurile din “American Hustle”, “Silver Linigs Playbook” şi “The Place Beyond the Pines” sunt magistrale. 
 
– Dar actriţa?
 
Meryl Streep. Pentru talentul fără margini, versatilitatea şi capacitatea de a transforma orice rol într-unul de Oscar.
 
 
Foto: Arhiva personală
 
 
– Ce emisiuni preferi să umăreşti la TV?
 
Mă uit uluită la interviurile cu oamenii care au avut o viaţă de film, mă inspiră şi îmi dau o stare bună. În rest, îmi plac emisiunile de satiră şi documentarele despre călătorii şi locuri de vizitat.
 
– Care este filmul tău preferat?
 
Au fost câteva pelicule care mi-au câştigat inima iremediabil, dar dacă trebuie să mă refer la una singură, cred că cel mai drag mi-e “The Green Mile”. Pentru că împleteşte o realitate crudă cu o magie pe care o vrem cu toţii prezentă în viaţă.
 
 
 
Dana Popa