Cine prezintă Premiile Oscar, în 2015?

De: Cătălina Matei / 16.10.2014, 11:42
Cine prezintă Premiile Oscar, în 2015?
Actorul Neil Patrick Harris, cunoscut mai ales în rândul fanilor serialului de comedie "Cum am cunoscut-o pe mama voastră", va fi gazda galei de decernare a premiilor Oscar, în 2015.

Neil Patrick Harris, în vârstă de 41 de ani, cunoscut mai ales pentru personajul Barney Stinson din sitcomul „Cum am cunoscut-o pe mama voastră / How I met your mother”, a mai prezentat în trecut şi gala de decernare a premiilor Emmy. De altfel, Harris a şi câştigat trei premii Emmy pentru prestaţia lui ca şi gazdă a galei de decernare a premiilor Tony, cele mai importante distincţii pentru scena teatrală americană.

Acdemia de film americană doreşte atragerea unui public cât mai tânăr în faţa televizoarelor în seara difuzării celei de-a 87-a ediţii a galei de decernare a premiilor Oscar. Ceremonia va fi transmisă în direct, de la Los Angeles, în peste 200 de ţări, pe 22 februarie 2015, de reţeaua de televiziune ABC, deţinută de Walt Disney Co, anunţă Mediafax.

În 2014, gala de decernare a premiilor Oscar a fost prezentată de Ellen DeGeneres şi a avut cea mai mare audienţă obţinută de acest show în ultimii 14 ani, în Statele Unite ale Americii, de 43,7 milioane de telespectatori.

Neil Patrick Harris a câştigat în 2014 premiul Tony pentru cel mai bun actor, pentru rolul din musicalul de pe Broadway, „Hedwig and the Angry Inch”. Harris a jucat şi în filmul „Fata dispărută / Gone Girl”, regizat de David Fincher, peliculă despre care presa nord-americană vorbeşte ca fiind o favorită a ediţiei din 2015 a Galei Premiilor Oscar.

Foto: Hepta

„Am crescut urmărind decernarea premiilor Oscar şi am avut mereu atât de multă admiraţie pentru unele dintre marile nume care au găzduit această gală. Faptul că am fost rugat să calc pe urmele lui Johnny Carson, Billy Crystal, Ellen DeGeneres şi ale tuturor celorlalţi care au avut uriaşul noroc de a fi gazdele acestei ceremonii este un vis devenit realitate, unul dintre lucrurile pe care aş fi vrut să le fac în viaţă”, a spus Neil Patrick Harris.

Gala de decernare a premiilor Oscar va fi produsă, pentru al treilea an la rând, de Craig Zadan şi Neil Meron. Cei doi producători de pe Broadway sunt cunoscuţi pentru spectacole de teatru musical şi show-uri de dans pline de energie.

În ultimii ani, organizatorii Galei Premiilor Oscar au încercat atragerea unui public mai tânăr spre prestigioasa ceremonie, cu rezultate nu foarte bune.