Ciocolata este mai sanatoasa decat ne-am imaginat

13 09. 2011, 12:57

Un studiu medical publicat in Jurnalul Medical Britanic a aratat ca niveluri ridicate de ciocolata in organism au fost corelate cu o reducere de 37% a riscului dezvoltarii unei boli cardiovasculare, o reducere de 31% a aparitiei diabetului si o scadere cu 29% a riscului de aparitie a unui infarct.

Cercetatorii Universitatii din Cambridge, Anglia, au analizat rezultatele a sapte studii realizate pe 114,000 participanti. Masuratorile au fost facute atat pe consumul de ciocolata neagra cat si cea alba incluzand batoane de ciocolata, bauturi cu ciocolata si snacks-uri.

Bolile de inima sunt principala cauza deceselor pe plan mondial, conform Organizatiei Mondiale de Sanatate, calculandu-se pana in 2030 ca aproximativ 23,6 milioane de oameni vor muri in urma acestora.

Sindromul metabolic, asociat cu cresterea riscului de aparitie a diabetului tip 2 si a bolilor cardiovasculare, afecteaza aproximativ o cincime din populatia adulta a planetei.

Din fericire aceste boli pot fi prevenite prin modificarea stilului de viata iar ciocolata nu trebuie omisa din dietele noastre, avand in vedere beneficiile acesteia asupra organismului.

Trebuie retinut totusi ca multe produse pe baza de ciocolata aflate in comert contin niveluri foarte mari de zahar si grasimi care duc la cresterea in greutate, hipertensiune, diabet si alte probleme medicale (nu este cazul si ciocolatilor amarui cu o concentratie ridicata de cacao).

Pana cand nu vor fi publicate „ghid-uri” pentru cat de multa ciocolata putem consuma, sub ce forma si ce tip, consumul moderat este recomandat in continuare.