Cirque du Soleil, negoț cu fericire pentru 40 de milioane de oameni

Redacția / 06.01.2005, 10:24
Cirque du Soleil, negoț cu fericire pentru 40 de milioane de oameni
Visul lui Guy Laliberte de a fuziona circul cu teatrul și cu dansul a condus, în douã decenii, la apariția unei noi forme de artã. Concomitent, insignifianta trupã de artiști de circ reunitã în urmã cu douãzeci de ani a zãmislit o întreprindere multinaționalã de

Visul lui Guy Laliberte de a fuziona circul cu teatrul și cu dansul a condus, în douã decenii, la apariția unei noi forme de artã.

Concomitent, insignifianta trupã de artiști de circ reunitã în urmã cu douãzeci de ani a zãmislit o întreprindere multinaționalã de divertisment, cu vânzãri de peste 600 milioane de dolari (aproape 450 milioane euro) și un public mai numeros decât toatã populația Canadei. Rețeta are un farmec aparte: muzicã, dans, teatru și , desigur, acrobații, care alcãtuiesc, ca într-un puzzle, fantezii prind viațã, susținute de bugete imense.

Ce a adus nou Cirque du Soleil a fost povestea în jurul cãreia se desfãșoarã spectacolele, fundalul sonor original pe care se înșiruie uneori versuri din cuvinte inventate, nesãmãnând cu nici o limbã și cu toate în același timp, performanțe acrobaticești împletite cu cele ale atleților olimpici, costume extravagante, efecte vizuale și jocuri de lumini care creazã o atmosferã magicã. Și, ca o caracteristicã specialã, lipsa animalelor de circ.

Mihaela Andrieș
Ziarul Financiar

Tags: