Cirque Etoile deschide stagiunea la Bucureşti

De: Mioara Tronaru / 03.03.2014, 14:32
Cirque Etoile deschide stagiunea la Bucureşti
Pe 28 martie Cirque Etoile îşi deschide stagiunea din Bucureşti cu premiera Zaronia. O poveste fantasy despre lupta dintre două forţe mistice, stăpâne peste un tărâm misterios, Zaronia este un spectacol pentru toate vârstele.

Iubirea, intriga, răzbunarea, tristeţea şi dorinţa de a invinge dau naştere acestui show suprarealist de teatru vizual. Din aprilie, reprezentaţiile Zaronia vor avea loc în fiecare vineri, de la ora 20.00, la Sala Etoile din Şos. Berceni nr.24.

Zaronia este show coregrafic şi multimedia produs în România. Timp de aproape o oră jumătate, Zaronia oferă o experienţă unică, combinând acrobaţie, dans, muzică live şi lumini cu efecte vizuale speciale susţinute de sunet surround. De la proiecţiile video la muzica lui Cristian Bageac, produsă în studiourile Cirque Etoile, până la designul numerelor de acrobaţie sub bagheta lui Doru Moiş, fost campion european şi mondial la gimnastică aerobică, antrenat în arenele Cirque du Soleil, Zaronia este o inovaţie în arta spectacolului şi vrea să fie spectacolul de vineri seara pe care nu trebuie să-l rateze niciun bucureştean.

Din distribuţia Zaronia fac parte 30 de acrobaţi şi dansatori din România şi Republica Moldova, câştigători de concursuri internaţionale, gimnaşti de performanţă care şi-au facut ucenicia sub cupolele din Germania şi Dubai. Momentul de maximă tensiune al showului este trambulina, unde acrobaţii ignoră legile gravitaţiei şi urcă către infinit, interschimbând axele orizontale şi verticale. Se adaugă acrobaţii la sol, acrobaţii aeriene la 5 metri deasupra scenei, numere de cerc absolut fascinante şi coregafia lui Bogdan Zamfir, ce combină elemente de street-dance cu dans contemporan. Farmecul Zaronia nu stă totuşi în intensitatea acrobaţiilor, ci în poezia poveştii din regia lui Alexandru Baltă, în fineţea execuţiei, în fluenţa mişcarilor artiştilor, ale căror trupuri mlădioase n-au nevoie de cuvinte pentru a livra emoţie în stare pură.

Costumele extravagante create de Wilhelmina Arz şi trucurile de make-up transformă artiştii în locuitorii de nerecunoscut ai unor universuri necălcate. Proiecţiile video combină elemente de grafică 3D cu filmări în studioul virtual, unde personajele reale luptă cu umbrele – vestitori înaripaţi ai nefericirii, într-un haos carambolic de efecte speciale create de Dani Meşteru.

Biletele costă 65 de lei şi sunt disponibile începând de azi pe Bilete.ro.