Colecţia de maşini a lui Wyclef Jean include un Hummer H2 cu un acvariu imens

Apropo.ro / 23.10.2014, 09:00
Colecţia de maşini a lui Wyclef Jean include un Hummer H2 cu un acvariu imens
Fostul solist al trupei Fugees, Wyclef Jean, este un pasionat al maşinilor bune, chiar exotice, astfel că a ajuns la o colecţie de peste 37 de piese puternice.

Wyclef Jean este originar din Haiti, iar la nouă ani s-a mutat cu familia în SUA. Pentru a sta departe de probleme, mama sa i-a pus în braţe o chitară neştiind că astfel îi croieşte şi destinul.

Celebritatea căştigată cu mult efort i-a adus şi bucuria de a avea ceea ce a iubit mereu: maşinile bune şi puternice, gata să dea pe spate orice colecţionar.

hummer h2

Jean este implicat în activitatea politică a ţării sale natale, una dintre cele mai sărace, prin urmare colecţia de maşini a atras şi critici. Totuşi, Jean nu prea vorbeşte despre autoturismele sale, nu apare cu ele în revistele de specialitate, dar se aude că pe viitor ar putea deschide chiar un muzeu, iar banii adunaţi de la privitori să fie donaţi concetăţenilor săi.

În garajul lui Wclef din Miami se regăsesc maşini customizate după dorinţele sale. Poate unele mult prea aranjate de profesionişti, precum Hummerul H2 din 2003, de şase locuri, din colecţia sa despre care se spune că ar valora 50 de milioane de dolari. A fost remodelat după o maşină militară.

La exterior este simplă, însă interiorul face banii. Şi-a montat un acvariu real în care are rechini, despre care el spune că-l relaxează atunci când porneşte la drum. Acvariul nu este folosit permanent, ci la ocazii speciale.

pagani

În colecţia sa şi-a făcut loc şi o Pagani Zonda C12, una dintre maşinile sport italieneşti rare. Au fost produse doar 206 de astfel de exemplare, între anii 1998 şi 2011. Pagani Zonda C12 impresionează cu un motor V12 de 6.0 litri, culoarea aleasă de artist fiind cea de cireaşă. Se spune că el deţine unul dintre cele trei exemplare care se regăsesc pe teritoriul SUA.

mclaren

Altă maşină pe care o conduce Wyclef este McLaren F1, o maşină sport de generaţie veche, dar cu aspect modern (se datorează designerului Gordon Murray). caroserie din fibră de carbon, cu motor produs de BMW cu 610 CP şi 6.1 litri, şi poate atinge viteze de până la 390 km/h.

cadillac

Dacă nu v-am stârnit curiozitatea îndeajuns vă mai spunem că din garajul lui Wyclef Jean nu lipsesc nici Rolls Royce Phantom, Bentley Arnage, Pink Cadillac Eldorado Biarritz din 1957, Ferrari 360 Spider F1, Mercedes Benz G-Class, dar şi motoare precum un Spiderman sau un Ducati.

spiderman

Şi să nu credeţi că nu este generos! În 2007, Jean a dat un Lincoln Zephyr (100.000 de dolari) din 1939 unui fan, câştigător al unui concurs. Maşina a fost premiul cel mare.