Comedie, SF, suspans, dramă: BBC Entertainment

De: Mioara Tronaru / 11.11.2013, 08:00
Comedie, SF, suspans, dramă: BBC Entertainment
Premierele BBC Entertainment pentru luna noiembrie.

Absolutely Fabulous

Sezonul 1 (6 episoade) – Începând de miercuri, 13 noiembrie, de la 21:30

Cu zeci de premii (inclusiv două premii Emmy internaţionale), celebrităţi care stau la rând să apară în spectacol, telespectatori devotaţi din toată lumea, televiziuni copleşite de solicitările de redifuzare, Absolut Fabulos a fost un fenomen. Edina conduce o agenţie de modă, poartă creaţii ale unor designeri celebri şi duce o viaţă de lux. Prietena ei Patsy fumează ca un turc, bea ca înecată şi se îmbracă oribil. Viaţa ar fi un lung şir de petreceri – dacă fiica cea studioasă a Edinei, Saffy, ar înceta să se mai plângă şi ar începe să se bucure de viaţă ca o adolescentă normală. Fiţi alături de neînfricatele Eddie şi Patsy în timp ce sar de la o nenorocire la alta şi fac tot posibilul să o stânjenească pe Saffy la fiecare pas.

 

The Office

Sezonul 1 (6 episoade) – Începând de joi, 14 noiembrie, de la 21:30

Faceţi cunoştinţă cu David Brent, cel mai rău şef din lume. În calitate de director regional al companiei de papetărie Wernham Hoggs, David Brent îşi închipuie că este un lider de echipă excelent, care se foloseşte de umor pentru a-şi câştiga loialitatea personalului. De fapt, este mult prea familiar, dar şi batjocoritor, îngâmfat şi linguşitor, sexist şi insensibil, asupritor şi jignitor fără să stea pe gânduri. Spune glume nesărate, vorbeşte în clişee şi scapă numai pentru că angajaţii se simt obligaţi să-i facă pe plac. Brent crede că este un tip grozav, însă telespectatorii văd adevărul îngrozitor. Filmat ca un documentar cu camera ascunsă, The Office arată cele mai groaznice aspecte ale vieţii. Angajaţii lui Brent sunt captivi în locuri de muncă pământeşti, fără ieşire, sunt înconjuraţi de colegi enervanţi şi angajaţi în zâzanii amare pentru cele mai banale lucruri.

 

Hebburn

Sezonul 1 (6 episoade) – Începând de vineri, 15 noiembrie, de la 21:30

Nordicul ambiţios şi impetuos Jack Pearson şi-a părăsit micul oraş natal pentru freamătul marilor oraşe, iar acum s-a întors pentru a-şi vizita familia – braţ la braţ cu o evreică de clasă medie cu care s-a căsătorit în secret. Familia sa iubitoare, dar excentrică îi pregăteşte “prietenei” lui o petrecere de bun venit călduroasă şi haotică, în care mama Pauline se agită cu mâncarea, sora Vicki îl stânjeneşte cu gura ei mare, iar tatăl Joe, negustor pe mare, îi cere ajutorul pentru prima oară. Va găsi oare momentul potrivit să facă anunţul cu privire la nuntă?

 

DCI Banks: Aftermath

(2 episoade) – Începând de sâmbătă, 16 noiembrie, de la 22:00

Când doi ofiţeri de poliţie dau peste ascunzişul unui criminal în serie, Inspectorul Banks se trezeşte că are de-a face cu o investigaţie pentru crimă, care îi dă fiori şi îi va testa limitele. Casa cu numărul 27 din The Hill pare a fi o casă normală de pe o stradă normală. Dar când sosesc ofiţerii de poliţie Janet Taylor şi Dennis Morrisey, devine clar că lucrurile sunt departe de a fi normale. Tânăra şi frumoasa Lucy Payne zace inconştientă în holul casei, sângerând din cauza unei răni la cap. În pivniţă stă ascuns soţul ei – Marcus Payne – pregătit să atace cu cuţitul orice persoană care ar încerca să intre, întro încercare disperată de a-şi proteja secretul. Până la sosirea Inspectorului şef Alan Banks, unul dintre ofiţeri este mort, celălalt se luptă pentru viaţa şi cariera sa, iar Marcus Payne a fost descoperit ca fiind un criminal în serie. În spatele zidurilor şi sub podeaua pivniţei sunt ascunse cadavre ale unor tinere care au un lucru în comun – toate au părul blond. Această descoperire marchează începutul unei investigaţii şocante, care testează limitele Inspectorului Banks. Bazat pe romanul lui Peter Robinson şi având o distribuţie care îi include pe Stephen Tompkinson, Andrea Lowe şi Charlotte Riley, DCI Banks: Aftermath este o completare binevenită în rândul dramelor despre crime sofisticate şi terifiante.

 

Doctor Who

Sezonul 7 (5 episoade) – Începând de sâmbătă, 23 noiembrie, de la 20:15

Sezonul 7 al serialului Doctor Who oferă cinci episoade lungi, de mare succes – fiecare prezentând o aventură nou nouţă, cu noi monştri şi nişte inamici familiari, cum nu i-aţi mai văzut niciodată până acum. În acest sezon, familia Ponds se întoarce pentru călătoria finală cu Doctorul. Ei salvează o navă spaţială plină de dinozauri, don Stetsons în Vestul Sălbatic şi chiar sunt răpiţi de cel mai vechi inamic al Doctorului. Însă când sosesc în Manhattan, Îngerii Plângători îi aşteaptă – oare Doctorul îi va pierde pe Amy şi pe Rory pentru totdeauna? Crăciunul îi aduce Doctorului o nouă prietenă, dar oare cum, unde şi când o va întâlni?

 

David Copperfield

(4 episoade) – Începând de joi, 26 noiembrie, de la 22:00

Această adaptare urmăreşte evoluţia lui David Copperfield de la naştere până la vârsta adultă, în timp ce experienţele lui îl conectează cu o serie extraordinară de personaje sinistre şi binevoitoare. De la Pegotty, servitorul devotat al mamei sărace a lui David, la sadicul domn Murdstone, la linguşitorul Uriah Heap şi la eternul optimist, dl Micawber, personajele din David Copperfield sunt unele dintre personajele lui Dickens cu cea mai mare popularitate în timp. David Copperfield îi are în distribuţie pe Bob Hoskins, Pauline Quirke, Trevor Eve, Nicholas Lyndhurst, Emilia Fox, Imelda Staunton şi Maggie Smith.

 

Young, Foreign and Over Here

Începând de vineri, 29 noiembrie, de la 22:00

Cinci tineri est-europeni dezvăluie realităţile crude şi şocurile culturale ale vieţii de imigrant sosit în Marea Britanie cu speranţa de a rămâne. Ei cred că ştiu la ce să se aştepte, dar oare au înţeles totul greşit? În timp ce dau piept cu noua lor casă, imigranţii se îmbarcă în autobuze speciale puse la dispoziţie pentru zecile de mii de est europeni care se înghesuie în fiecare an spre Marea Britanie. Tot urcându-se şi coborând din autobuz, ei decid dacă Marea Britanie este cu adevărat tărâmul făgăduinţei sau o ţară plină de revolte, purici şi oameni graşi care se hrănesc cu mâncare nesănătoasă. Cu banii pe terminate, unii membri ai grupului sunt forţaţi să se angajeze pe posturi la care nu sar fi gândit niciodată acasă. Vor reuşi oare să înceapă o nouă viaţă într-o ţară care nu îi face să se simtă mereu bineveniţi? Sau unii dintre ei se vor trezi în primul avion spre casă?