Comori de artă din Colecţia Ion Chiricuţă

De: Nicoleta Nicolae / 18.06.2015, 11:05
Comori de artă din Colecţia Ion Chiricuţă


Muzeul Naţional de Artă al României vă invită marţi, 23 iunie 2015, ora 17.30, la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Comori de artă din Colecţia Ion Chiricuţă, deschisă la Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111).  Prezentarea este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.

Se plăteşte doar biletul de intrare în muzeu (10 lei), fără taxa de ghidaj obişnuită. Rezervările se fac de luni pana vineri, orele 10.00 – 16.30, la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro, în limita locurilor disponibile.  

Expoziţia Comori de artă din Colecţia Ion Chiricuţă  cuprinde o selecţie de şaizeci şi cinci de obiecte de artă (picturi, lucrări de grafică, sculpturi, piese de mobilier şi textile) din colecţia renumitului medic oncolog Ion Chiricuţă. Unul dintre cei mai pasionaţi iubitori de artă ai secolului al XX-lea, Ion Chiricuţă a achiziţionat de-a lungul vieţii obiecte de artă tradiţională, de artă decorativă europeană şi lucrări de artă românească modernă semnate de autori precum: Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Ion Ţuculescu, Alexandru Ciucurencu, Francisc Şirato etc.

Colecţia Ion Chiricuţă include, de asemenea, un bust în bronz al colecţionarului realizat de sculptorul Ion Irimescu şi un portret al acestuia de Corneliu Baba.

Expoziţia Comori de artă din Colecţia Ion Chiricuţă este organizată de Muzeul Colecţiilor de Artă în colaborare cu Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad la iniţiativa fiului colecţionarului, prof. dr. Ion-Christian Chiricuţă, şi a Argo Art Consulting. O puteţi vizita până pe data de 9 septembrie 2015.