Copacul cu Cărţi – Program în luna august

De: Nicoleta Nicolae / 31.07.2015, 12:08
Copacul cu Cărţi – Program în luna august


„Copacul cu cărţi”, una dintre cele mai îndrăgite manifestări culturale din Bucureşti, a pregătit în perioada următoare o nouă sesiune de activităţi şi evenimente interesante.
Până pe 31 august, bucureştenii sunt întâmpinaţi în fiecare zi, în Parcul Cişmigiu, cu peste 200 de titluri din literatura autohtonă şi internaţională, poveşti pentru copii, romane celebre oferite de Editura Litera şi Librăriile Humanitas.
Cei interesaţi să doneze cărţi o pot face în zona special amenajată. La sfârşitul evenimentului, donaţiile se vor îndrepta către locuitorii unui sat în care există o nevoie pentru astfel de cărţi.
Pe lângă lectură, publicul este aşteptat la o serie de concerte, printre trupele care vor urca pe scena de la Copac numărându-se Stema, o trupă de rock cu influenţe electro, The Pixels, Up to Eleven sau Nişte Băieţi. Trupa Coma oferă şi ea o doză de energie pură de metal alternativ în cadrul unui concert special, programată la 2 august.
În weekend, „Copacul cu cărţi” îi invită pe copii să participe la atelierele de Origami şi Baloane Uriaşe, în timp ce părinţii sunt aşteptaţi la Atelierul de consiliere parentală “Locul de joacă pentru părinţi” cu psihologul Anca Răducan. În cadrul acestuia se vor discuta diverse probleme cu care se confruntă copiii, de la dezvoltarea psihologică a copilului până la modalităţi de a-l face să devină responsabil sau cum să-şi împartă jucările cu alţi copii. Părinţii interesaţi să participe trebuie să se înscrie în prealabil pe pagina de facebook www.facebook.com/CopaculcuCarti, trimiţând un mesaj privat.
Programul „Copacului cu cărţi” este completat şi de o gamă variată de cursuri precum cel de gimnastică tibetană, cel de Body Percussion, cel de improvizaţie sau cel de dans.
Intrarea este liberă la toate evenimentele şi activităţile din cadrul Copacul cu Cărţi.
Copacul cu Cărţi este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart —Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu (ACUM).