Cristina Cioran îl aşteaptă pe Moş Crăciun în Egipt

De: Cătălina Matei / 23.12.2013, 11:00
Cristina Cioran îl aşteaptă pe Moş Crăciun în Egipt
Anul acesta, coprezentatoarea emisiunii ”Draga mea, prietenă” de la Kanal D se pregăteşte să-l întâmpine pe Moş Crăciun într-un mod mai special! Aflaţi detaliile din următorul interviu...

– Ce planuri ţi-ai făcut de Sărbători? 

Va fi un an special şi diferit din toate punctele de vedere. Va fi primul an când nu îmi petrec Crăciunul în familie, ba mai mult, nici Revelionul, pentru că mergem undeva unde este soare, unde este plajă. Eu şi Traian, iubitul meu, însoţiţi de o gaşcă mare de prieteni, plecăm în Egipt, de Sărbători.

– Care sunt cele mai frumoase amintiri din Sărbătorile copilăriei?

Cele mai frumoase amintiri sunt cele petrecute cu familia. Noi aveam o tradiţie în familie, ca mulţi alţii, în a petrece Crăciunul în familie, să facem cozonaci, sarmale, fripturi… aşa cum face tot românul. Mirosul acela de mâncare specifică Sărbătorilor de iarnă, mirosul de brad, toate îmi amintesc de perioada copilăriei. Îmi aduc aminte perfect cum era când aşezam masa şi aşteptam oaspeţii de Crăciun.

 

– Ce daruri primeai de la Moş Gerilă/Moş Crăciun în copilărie?

Primeam jucării, ca toţi copiii, hăinuţe. Primeam întotdeauna darurile pe care le aşteptam, făceam listuţe şi îi scrisorele lui Moşu’ cu dorinţele mele… Îmi place să le ofer daruri copilaşilor şi îmi place să fie ceea ce îşi doresc dar, să aibă şi o utilitate, să nu fie numai de joacă. Nepotului meu îmi place să îi ofer tot felul de instrumente muzicale de jucărie pentru că îmi doresc foarte mult ca el să aibă dezvoltată şi partea aste artistică. Surorii mele îmi place să îi ofer chestii de îmbrăcat, aşa cum îşi doreşte, iar mamei mele, chestii utile pentru casa pentru că ştiu că îi plac . Îmi place să le fac surprize.

 

– Ce  sporturile de iarnă practici?

Îmi plac toate sporturile de iarnă, mai ales patinajul şi ski-ul. Cu snowboard-ul nu am fost niciodată. Îmi place să merg la munte, la ski. Este adevărat că nu am mai fost de câţiva ani, din simplu motiv că îmi este frică să nu îmi rup vreun picior. Asta se datorează faptului că odată, am căzut într-o prăpastie şi era să îmi rup piciorul … de atunci nu prea mai merg. La patinoar merg în fiecare an şi îmi place foarte, foarte, foarte mult!

– Obişnuiai să mergi la colindat în copilărie? Dar acum, îţi colinzi familia, prietenii?

Da, obişnuiam să merg la colindat, în copilărie. Acum nu mai colind pe nimeni, pentru că vom fi plecaţi în Egipt şi poate, îi voi colinda doar pe “peştişorii” din apă. Mulţi ani la rând  am fost colindata de grupul vocal Acapella. Ei au un ritual în a merge în foarte multe case, la cunoştinţe şi prieteni, ca să îi colinde cu melodii foarte frumoase de Crăciun. Vă daţi seama cum sună un colind cântat de un cor de 10 persoane. Este extraordinar!

 

– Ce îţi place cel mai mult în perioada Sărbătorilor?

Luminiţele care împodobesc întreg oraşul, căldura din casă, mirosul de brad, cântecele de Crăciun, colindele româneşti. Îmi place să îi văd şi ascult, în fiecare an, pe Narcisa Suciu, Paula Seling şi Ştefan Hruşcă. Asta îmi place foarte mult! Abia aştept să merg la spectacolele lor pe care sper să le ofere cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

 

– Ce-ţi doreşti să se împlinească în 2014?

Îmi doresc să mi se împlinească foarte multe dorinţe. 2014 este un an definitoriu pentru mine şi pentru viaţa mea. Voi porni în următorul an cu foarte multe gânduri bune şi foarte multe dorinţe atât în plan personal cât şi profesional. Sunt chestii de care nu pot vorbi pentru că am o superstiţie şi aştept că întâi să mi se împlinească.