Cum arată satul ștrumfilor din Spania

De: Carmen Ulian / 23.01.2015, 11:00
Cum arată satul ștrumfilor din Spania
Acum sute de ani, căsuțele mici din Juzcar, Spania, erau vopsite în alb și parcă banale. Ele au fost aduse la viață odată cu un proiect de cinema.

Juzcar se află în apropiere de Malaga, în provincia spaniolă Andalusia. Sute de ani căsuțele de aici au fost albe, fără o pată anume de culoare. În Juzcar, care se întinde pe o suprafață de 33 km pătrați, sunt 220 de locuitori. În fiecare an mai treceau pe acolo câteva sute de turiști.

juzcar

Astăzi, locul este unul aparte, o atracție frumoasă, grație renovării orașului din 2011. Pentru proiectul lor The Smurfs, cei de la Sony Pictures s-au gândit că o renovare a satului pe măsura producției de care se ocupau. Căsuțele au fost vopsite în culoarea albastră pentru a se potrivi cu subiectul, și curând a devenit un loc cunoscut și căutat de turiști.

Look at the Blue Village in the Spanish Home of Smurfs!

foto manuelfloresv via Flickr

Look at the Blue Village in the Spanish Home of Smurfs!

foto  CEDER Serranía de Ronda via Flickr

La început rezidenții au fost sceptici, dar mai apoi au realizat că este un pas înainte pentru comunitatea lor. Cei din Juzcar organizează tot felul de evenimente tematice, sunt o destinație unică și cu 80.000 de turiști pe an.

Și în Maroc există un orășel vopsit în albastru de prin anii ’30. Culoarea simbolizează cerul, așa și-au motivat alegerea evreii care au renovat locul.