Cum arată sediul Facebook! Zuckerberg s-a filmat la birou

De: Nicoleta Nicolae / 16.09.2015, 10:06

Cum arată sediul Facebook! Zuckerberg s-a filmat la birou
Fondatorul Facebook a făcut publice, ieri, imagini cu biroul său din noul sediu al companiei. Pentru a face acest lucru, Zuckerberg a folosit noua funcţie Facebook, Live, care, din păcate, poate fi folosită doar de vedete.

a:1:{i:1;a:1:{s:11:”datacontent”;s:2985:”


Mark Zuckerberg a folosit, ieri, noua funcţie a Facebook, Live, pentru a oferi un tur virtual al noului sediu al companiei, o clădire cu spaţiu suficient pentru a găzdui 2.800 persoane.

În clipul de aproape cinci minute pe care l-a transmis în direct prin intermediul paginii sale de Facebook, miliardarul american a vorbit despre noua clădire, ideologia din spatele alegerii unui spaţiu tip open space şi a prezentat, în premieră, biroul la care lucrează. Nu este vorba de nimic extravagant, ci de un simplu birou, ca şi celelalte din clădire.

“Având un spaţiu deschis unde oamenii pot lucra unii lângă alţii, facilităm comunicarea şi împărtăşirea ideilor, care duc la o colaborare mai bună, un lucru esenţial de care avem nevoie pentru a crea cele mai bune servicii pentru utilizatori”, spune Zuckerberg în cadrul înregistrării.

 Inclusiv obiectele de pe biroul fondatorului Facebook sunt cât se poate de banale. Astfel, aşa cum chiar el explică şi arată, suprafaţa sa de lucru găzduieşte câteva cărţi pe care intenţionează să le citească, noul logo al companiei gravat pe o bucată de lemn, un graffiti cu numele său şi un laptop. Însă ies în evidenţă două obiecte: macheta unui satelit la care compania sa lucrează, dar şi a unui avion, pe care speră că Facebook îl va folosi în viitor pentru a oferi acces la internet persoanelor din zone defavorizate.

Noul sediu, în care Zuckerberg şi angajaţii săi s-au mutat anul acesta, este cea mai mare clădire de birouri tip open space. Este, practic, o singură cameră cu o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi. Clădirea poartă semnătura arhitectului Frank Gehry, cunoscut pentru Muzeul Guggenheim din Bilbao. Totodată, pe acoperiş a fost amenajată o grădină imensă, unde angajaţii pot merge pentru a se relaxa.

Din păcate, la ora actuală, funcţia Live este disponibilă doar pentru vedete şi alte personalităţi care au un cont verificat pe Facebook.

 


 

 

First live video at Facebook HQ

Posted by Mark Zuckerberg on 14 Septembrie 2015

„;}}