Cum aşteaptă Paştele Iulia Vântur?

Apropo.ro / 30.03.2015, 14:25
Cum aşteaptă Paştele Iulia Vântur?
Iulia Vântur va petrece Paştele la “Ferma Vedetelor”. Ce-i place să facă cel mai mult cu ocazia acestei sărbători şi cum se pregăteşte vedeta Pro TV să întâmpine Paştele, ne spune chiar ea! Iată ce tradiţii respectă!
Iulia, ce planuri ţi-ai făcut  pentru sărbătorile de Paşte? Unde mergi în vacanţă şi cum petreci?
 
Paştele îl voi petrece la “Ferma Vedetelor”, împreună cu concurenţii care au rezistat traiului greu de la ţară. Va fi o sărbătoare specială cu siguranţă pentru că la ţară tradiţiile sunt cu adevărat păstrate şi respectate. Le vom oferi ocazia vedetelor noastre să simtă pe pielea lor Paştele tradiţional, cu pască şi cozonaci copţi la vatră, cu ouă încondeiate de mâna lor. Va fi frumos! 
 
 
– Ce îţi place cel mai mult la aceasta sărbătoare şi ce îţi place să faci de Paşte?
 
Pentru mine slujba de Înviere este cea mai importantă. Sentimentul de purificare şi binecuvântare cu lumina primită în acea noapte îmi umple sufletul. După slujba se creează o atmosferă superbă când  „lumina” se răspândeşte în toate colţurile oraşelor, în acelaşi timp. Îmi place când rudele, prietenii se adună şi împărtăşesc acest moment. Şi, îmi place Pasca! Pentru mine nu există Paşte fără pască.  
 
 
– Cum aştepţi Paştele în fiecare an?
 
Îl aştept cu o curăţenie generală. În casă, corp, minte dar mai ales… în suflet.
 
 
Foto: Facebook
 
 
Ce anume găteşti special pentru Paste şi care este recordul de ouă vopsite pentru această sărbătoare?
 
De regulă merg la părinţii mei de Paşte şi mă bucur de bunătăţile făcute de mama. Când îmi permitea timpul o ajutam iar anul acesta sper să vină părinţii mei în vizită şi să gătim împreună. 
 
 
– Ce-ţi place să mănânci cel mai mult de Paşte?
 
Pasca, e preferata mea. 
 
 
– Ce preferi, drob de miel sau de porc?
 
Drob de miel.
 
 
– Ce tradiţii respecţi de Paşte?
 
Vopsitul ouălor, prepararea pascăi, participarea la slujba de Înviere. Când eram copil, în prima dimineaţă a Paştelui, mama îmi lăsa într-o cană, apă sfinţită cu un ou vopsit şi un bănuţ pentru noroc. Obiceiul zonei era să te speli pe faţă cu acea apă sfinţită. 
 
 
 
Dana Popa