Cum prepară puiul “MasterChef” Petru Buiuca?

Apropo.ro / 26.11.2014, 11:43
Cum prepară puiul “MasterChef” Petru Buiuca?
Câştigătorul primului sezon al show-ului culinar "MasterChef", Petru Buiuca, care şi-a deschis primul său Atelier culinar, ne învaţă cum să pregătim puiul cu susan, miere şi legume asortate. O reţetă rapidă şi delicioasă, numai bună pentru o masă cu prietenii.
Foto: Facebook
 
 
Piept de pui cu susan, miere şi legume asortate
 
 
Ingrediente: 
 
 
Piept pui : 1 lob / aprox 200 gr
 
Dovlecel : 30 gr
Morcov : 30 gr
Baby ceapă (murată la borcan) : 6-8 bucăţi
Hribi (muraţi) : 2 linguri 
 
Susan : 1 linguriţă 
Miere : 1 linguriţă 
 
Unt : ½ linguriţe
 
Sare şi piper de asezonat! 
 
 
Mod de peparare: 
 
 
Întâi la legume. Unde e simplu, delicios şi foarte colorat!!!! Dovlecelul şi morcovul – le fierbem înainte. Ca să le avem pregătite din timp. Să le fierbeţi până se înmoaie pe exterior. Întâi fierbem morcovul şi apoi dovleacul! Nu în acelaşi timp pentru că au timp de fierbere diferit. Faceţi asta în oale separate, ca să vă iasă sigur. 
 
Apoi se prăjeşte pieptul de pui pe ambele părţi, la foc mediu, fără ulei. Aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Apoi se unge, pe o parte, cu miere amestecată cu susan. Asezonăm şi cu puţină sare tocmai ca să dea un gust deosebit. Apoi băgăm la cuptor, la foc mediu, pentru încă 5 minute. Cuptorul să fie preîncălzit şi încins dinainte să băgăm puiul. Scoatem puiul şi îl lăsăm să se răcească un pic/ să se odihnească, cât timp facem legumele la tigaie…
 
Într-o tigaie încinsă prăjim, în unt şi la foc mare, dovlecelul şi morcovul tăiate cubuleţe împreună cu baby ceapa şi hribii (pe care îi scurgem bine în prealabil). Asezonăm cu sare şi prăjim până se rumeneşte dovlecelul şi morcovul. În 5-6 minute ar trebui să fie gata.
 
Servim legumele alături de pui… e genial, colorat, simplu şi gustos!!!
 
 
 
 
Porţii : 1 
Timp :  25 min.
Preţ :  6.5-7 ron
 
Poftă bună!