Cum s-au lăsat vedetele de fumat

Apropo.ro / 12.01.2015, 08:00
Cum s-au lăsat vedetele de fumat
Tabagismul ucide în lume 6 milioane de oameni, in fiecare an! Statisticile sunt ingrijorătoare: OMS estimeaza ca pana in 2030, numarul victimelor tabagismului va creşte până la 8 milioane.

Cu această ocazie vă prezentăm câteva vedete care s-au lăsat de fumat!

 

 
Anul trecut, Cristina Cioran şi Paula Chirilă se lăudau că au reuşit, în sfârşit, să se lase de fumat. Paula considera că e foarte uşor să te laşi de fumat, deşi a recunoscut că după o anumită perioadă s-a reapucat de acest viciu.  S-a lăsat de fumat timp de cinci ani, după care a început din nou să fumeze. Şi Cristina Cioran a renunţat la ţigări de mai bine de un an de zile. Motivul? A vizitat o ţară civilizată unde fumatul era interzis cu desăvârşire în locurile publice. Acest lucru a ajutat-o pe Cristina Cioran să ia decizia de a nu mai pune ţigara în gură.
 
 
Foto: Facebook 
 
Rocsana Marcu a avut o voinţă de fier şi a reuşit să se lase de fumat. Cel puţin aşa a susţinut şi postat vedeta pe pagina ei de Facebook şi a fost mândră nevoie mare că a reuşit!
 
„Nu credeam că pot renunţa atât de uşor la ţigări! De neimaginat este faptul că după cele 3 zile de sevraj nicotic am ajuns să nu mai suport fumul de ţigară. Lipsa ei nu m-a făcut să mănânc mai mult sau să am stări de nervozitate. Dimpotrivă, îmi savurez liniştită cafeaua dimineaţa, am mai multă energie pe care o consum mergând zilnic la sală şi mănânc mult mai multe fructe! :).Tu ce mai aştepţi? :)”, a scris Rocsana Marcu pe pagina ei oficială de pe reţeaua de socializare.
 
 
 
Actorul Gheorge Visu, celebrul „State de România”, mai precis „State Potcovaru” din “Inimă de ţigan”, s-a lăsat de fumat din cauza bolii. “Am o boală de fumător, dar nu cancer. E o afecţiune respiratorie pe care am stopat-o. De aia m-am lăsat de fumat şi, sincer, îmi pare rău.  Fumatul e o atitudine, nu un viciu. Eu m-am lăsat fără să ezit că aşa a trebuit. Să fumezi nu înseamnă doar să bagi în tine gudron şi nicotină… Ai nevoie de fumat când faci o pauză la repetiţii, când nu-ţi iese ceva. Parcă îţi limpezeşti gândurile şi o iei de la capăt”, spune actorul într-un interviu pentru Wowbiz.ro
 
 
 
 
S-a lăsat de fumat şI s-a înscris la un curs de kite-boarding. Roxana Ciuhulescu a fost ambitioasa, dar a avut ceva de îndurat până a renunţat definitiv la ţigări. „Probabil că numai un fumător înţelege cât de greu este să renunţi la acest viciu, trebuie să ai mare ambiţie”, recunoaşte deschis Roxana Ciuhulescu.

De asemenea, Carmen Safta, corespondentul Ştirilor ProTV a decis să aibă mai multă grijă pentru ea şI a înlocuit ţigările cu un stil de viaţă sănătos. „După 11 ani de fumat un pachet pe zi, fără perspective că aş putea sau aş vrea vreodată să mă las, a venit o bună zi în care mi-am dorit să devin un om liber. O revelaţie, care mă mai bântuise, dar pe care o alungam că, deh, totul se amână când eşti fumător”, îşi aminteşte Carmen, care spune că a reuşit să renunţe la fumat citind cartea „In sfârşit nefumător”, de Allen Carr.

Foto: Facebook

Şi Olivia Steer a trecut în tabăra nefumătorilor, după ce a avut parte de o experienţă nu tocmai plăcută.

„Tata a fost profesor universitar şi, înainte de a mă învăţa gramatica la nivel academic, m-a învăţat – fără să ştie – să fumez”, îşi începe Olivia Steer, povestea. „Nu atât plăcerea cu care fuma era convingătoare şi mă stârnea să-mi doresc şi eu să fac un lucru pe care, de altfel mi-l interzisese, cât pasiunea lui, ce făcea din fumat o trăsătură atât de intimă a personalităţii lui”, îşi aminteşte Olivia. „În mintea mea, el era deştept şi atât de cult şi pentru că fuma. Elocvenţa cu care vorbea era strâns legată de ritualul fumatului. În vremea în care îşi aprindea ţigara părea că formulează în minte frazele rotunde, percutante, acurate, ca mai orice profesor universitar de modă veche… Le rostea apoi cu o voce vibrantă, în vreme ce fumul se rostogolea rotocoale în încăpere. Când a fost diagnosticat cu cancer, medicii i-au spus că avea o constituţie nemaivăzut de robustă şi că ar mai fi trăit zeci de ani, dacă n-ar fi fumat. Murind, tata m-a învăţat – fără să-şi dea seama – cum să mă las de fumat. Brusc, fără regrete, cu toată hotărârea”, îşi încheie prezentatoarea tulburătoarea mărturisire.

 

Foto: Mediafax Foto 


Andreea Raicu este mândră că a renunţat la fumat, după ce ani de zile a avut acest obicei. Vedeta a povestit pe blogul său, andreearaicu.ro, cum a reuşit să se lase de acest viciu. „Am început să fumez când eram în liceu, cred că aveam 17 ani. Nu mai ştiu exact de ce am făcut-o. Cred că era ceva tipic adolescentin: dorinţa de a-mi manifesta independenţa, mi se părea că fumatul mă face mai matură, mai „cool”, mai rebelă. Şi deşi fumam pe ascuns, mi se părea nedemn să fumez în toaletă sau pe la colţuri”, a povestit vedeta. A scăpat însă de dependenţă, fără a recurge la pastille sau plasturi. „Şi dupa 14 ani, timp în care am fumat peste 100.000 de ţigări, într-o zi am spus: STOP! De azi nu mai fumezi! Nu am citit cărţi, nu am luat pastile, n-am folosit plasturi. Am decis că nu mai vreau să fiu dependentă de ceva ce-mi face rău. Nu a fost uşor la început, dar a fost mult mai simplu decât am crezut”, a încheiat Raicu.

Şi câteva dintre vedetele de la Hollywood au fost dependente de fumat, însă au recurs la mai multe trucuri pentru a renunţa la acest viciu: acupuntură, yoga, pillates, plasturi, hipnoză sau alte „tratamente”.

 

Foto: Publimedia – Shutterstock

 

De exemplu, top modelul britanic Kate Moss a reuşit să se lase de fumat după ce a recurs la hipnoză. Incurajat de Angelina Jolie, actorul Brad Pitt a renunţat la fumat în 2005, de dragul copiilor săi, dar şi pentru că în 2004 trebuia să se pregătească pentru a putea juca în „Troia”. Frumosul actor Colin Farrell a fost şi el destul de ambiţios şi a renunţat la ţigări cu ajutorul plasturilor cu nicotină. Vedeta s-a mobilizat în acest sens şi pentru că pe platoul de filmare nu avea voie să fumeze. Pink a scăpat de fumat fără pastile şi cu multă voinţă. Faptul că a devenit mămică a făcut-o pe cântăreaţă să renunţe la ţigări, deşi fumatul face parte din viaţa ei de la vârsta de 9 ani.

Dana Popa