Cum să alegi un parfum: o aromă pentru fiecare piele

Redacția / 20.05.2021, 18:49
Cum să alegi un parfum: o aromă pentru fiecare piele

Este un cadou pe care bărbații și femeile adoră să-l primească. Un detaliu personal care mereu măgulește și satisface. Dar cum să te asiguri că iei decizia corectă atunci când alegi un parfum?

Legate de aromele naturii, de-a lungul istoriei parfumurile au fost un element de seducție prin excelență. Sub formă de unguente, creme sau lichide, ne-au fost alături și ne-au distins timp de secole și sunt un cadou ideal pe care atât bărbații, cât și femeile, îl apreciază foarte mult. Aflați câteva secrete despre cum să alegeți un parfum și care este parfumul ideal pentru fiecare tip de piele.

Parfum eMag oferte speciale

Parfumurile dau o notă personală unică. Sunt o alchimie minunată de uleiuri esențiale, compuși aromatici, alcool și fixanți, care ne distinge, ne oferă siguranță și ne întărește puterea de atracție. Dar nu toate tipurile de parfumuri se potrivesc bine cu toate pielile sau au aceeași persistență. De aceea, este important să aflați care dintre ele este recomandat pentru fiecare tip de piele și sezon și să încercați până când îl descoperiți pe cel ideal pentru dvs.

Cum să alegi un parfum

Multe întrebări apar atunci când alegeți un parfum: cum să știți dacă un parfum este original, cum se face un parfum, care este diferența dintre apă de colonie și parfum și alte câteva întrebări.

Primul lucru este să îți alegi propria esență, știind că același parfum va mirosi diferit în funcție de așa-numitul „miros de bază” al pielii fiecărei persoane. De aceea, experții recomandă să nu alegeți niciodată un parfum în funcție de modul în care miroase pe un terț, deoarece trebuie să îl aplicați pe propriul corp pentru a ști cum se combină aromele parfumului cu PH-ul pielii tale. Ceea ce poate miroase foarte bine la alții poate fi total diferit la tine.

Cum să alegi parfumul perfect

Parfumurile au trei faze, deci nu vă lăsați ghidați de prima impresie, care va dura doar 15 minute și va duce la o altă fază care va dura încă 40 de minute, pentru a lăsa un fundal numit siaj, care va rămâne ore întregi pe pielea dumneavoastră. Prin urmare, aceasta din urmă este aroma care va dura cel mai mult și cea care ar trebui să vă placă.

– Tipul de femeie: veselă.  Calea olfactivă: fructată.

Femeia jovială se identifică cel mai bine cu parfumurile de note vesele și vibrante, care se găsesc în general în parfumurile de tineri și care sunt extrase din fructe precum piersica, pepene galben, pepene verde și fructul pasiunii.

– Tipul de femeie: clasic. Calea olfactivă: citrice.

De obicei, este îmbrăcată în culori neutre, cum ar fi alb, negru și gri, care se potrivesc bine cu parfumurile ușoare și răcoritoare care sunt extrase din coaja de lămâie, mandarină, portocală, bergamotă și grapefruit.

– Tipul de femeie: romantică. Calea olfactivă: florală.

Melancolicul și romanticul, căruia îi place să poarte fuste și imprimeuri de flori, se completează bine cu parfumurile de note fine și delicate precum iasomie, trandafiri, gardenii, violete și alte flori.

– Tipul de femeie: sportivă. Calea olfactivă: florală fresh.

Există anumite mirosuri care sunt foarte nepotrivite la persoanele care fac mult sport, precum aromele dulci, de exemplu, datorită naturii lor dure. Floralele proaspete, care sunt extrase din flori precum floarea de portocal și margaretele, sunt mult mai potrivite pentru aceste tipuri de femei.

– Tipul de femeie: sofisticat. Calea olfactivă: florală învăluitoare.

Acest tip de femeie este candidatul perfect pentru un floral învăluitor: note de frezie, iasomie, trandafiri și gladiole violete.

– Tipul de femeie: flirt. Calea olfactivă: dulce.

Pentru femeile care folosesc multe accesorii, cărora le place să atragă atenția cu o ținută spectaculoasă sau o pereche de tocuri înalte, se potrivesc perfect aromele dulci. Aduc note gustative calde și cremoase, luate din scorțișoară, lapte, ciocolată, printre altele.

Cum să alegi și să aplici un parfum

Identificarea cu un parfum și purtarea lui pentru o lungă perioadă de timp nu vă împiedică să încercați noi parfumuri. Trebuie doar să îndrăznești și să ții cont de aromele care ți se potrivesc cel mai bine în funcție de PH-ul tău, deoarece efectul nu funcționează la fel pe toate tipurile de piele.

Parfum – oferte emag

Atunci când alegeți un parfum, este de asemenea important să cunoașteți „familiile” pe care le folosesc parfumerii. Există parfumuri citrice (lămâie, portocală, bergamotă); pomi fructiferi (căpșuni, măr); florale (iasomie, trandafir, mosc); oriental (cuișoare, piper, lemn dulce); lemnos (lemn de santal, paciuli, cedru), printre altele.

Un parfum pentru fiecare anotimp

În anotimpurile reci, aromele intense sunt mai potrivite. În lunile fierbinți, aromele proaspete și florale sunt mai bune, iar parfumurile citrice sunt minunate. Aromele intense trebuie lăsate deoparte până se întoarce frigul. La fel și cu cele care sunt foarte dulci.