Cursuri de gătit, în Bucureşti! 5 locuri unde înveţi să fii bucătar

Apropo.ro / 12.02.2015, 13:02
Cursuri de gătit, în Bucureşti! 5 locuri unde înveţi să fii bucătar
În ultima perioadă, la TV sunt difuzate mai multe cooking show-uri care te ţin cu sufletul la gură, mai ales când ai un concurent favorit, dar te învaţă să şi găteşti sau să descoperi reţete noi.

Însă, dacă vrei să aprofundezi cunoştinţele dobândite astfel sau, dimpotrivă, ai făcut o pasiune din a găti şi vrei să înveţi să faci mâncare… poţi să urmezi nişte cursuri de specialitate.

Iată cinci sugestii din Bucureşti, în acest sens, care să te transforme dintr-un amator într-un profesionist:

1) Curs bucătar CEPECOM


Un curs durează 20 săptămâni (4 luni şi jumătate) şi costă 425 de lei, dar CEPECOM oferă discount de 10% pentru: elevi, studenţi, şomeri şi pensionari, a doua persoană adusă la înscriere, al 2-lea curs urmat la ei, dacă lucraţi deja în domeniu sau la plata integrală a cursului.

Pentru înscriere la curs BUCĂTAR studiile minime necesare sunt: 8 sau 10 clase. Înscrierile se fac la telefon  021 315 14 46, 0729 771 707 sau 0371 349 631.

Cursul de calificare de BUCĂTAR este autorizat  de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) – Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor (CNFPA) şi  se finalizează cu diploma recunoscută de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, valabilă în toată uniunea europeană (UE).

Mai multe detalii, pe www.cepecom.ro

2) Cursurile culinare Société Gourmet

Pentru pasionaţi, amatori, cunoscători sau doar admiratori ai gastronomiei, cursurile culinare Société Gourmet te îndeamnă la clipe de bine. Chef-ul Daniel Wendorf din Hamburg este creatorul fiecărei experienţe gourmet ce dezvăluie tehnicile şi trucurile bucătăriei profesionale gourmet.
 
Cursurile deschise pentru rezervări individuale au loc în weekend în locaţii anunţate de fiecare dată împreună cu detaliile fiecărui curs. Un curs durează trei ore de gătit efectiv, timp în care participanţii dau viaţa unui meniu cu trei feluri.

Antenţie, cursul nu este o demonstraţie! Fiecare curs are o tematică diferită, meniuri diferite, toate după un concept construit astfel încât atât începătorii cât şi avansaţii în ale bucătăriei să trăiască o experienţă delicioasă pe care o pot reproduce apoi acasă.

La fiecare curs veţi dobândi tehnici clasice, tehnici moderne şi trucuri de profesionist cu experienţă în bucătăria creativă. Toate meniurile reproduse sunt sezonale şi folosesc pe cât posibil ingrediente locale.

După ce treaba în bucătărie s-a terminat, savuraţi împreună proaspetele creaţii alături de o asociere de vinuri excelente romaneşti descoperite de chef. Nu trebuie să aduceţi nimic, costul cursului cuprinde toate ingredientele, ustensilele, băuturile, sorturile şi broşură cu reţete pe care o puteţi lua acasă!

Există două categorii de preţ:

275 Lei/participant şi 295 Lei/participant*

Preţul include: ingrediente, ustensile, sorturi şi toate cele necesare pentru cursul de gătit (3 ore active), băuturi (apa, cafea/ceai, pe toată durata experienţei), asocierea vinurilor potrivite (wine pairing – vinuri romaneşti peste medie de la crame mici); broşură cu reţetele exacte pentru fiecare participant.

* Diferenţa dintre cele două categorii de preţ o reprezintă ingredientele folosite în cadrul acelor cursuri cu tematici speciale (trufe, zbârciogi, muşchi de vită, foie gras, scoici St. Jacques). Preţul va fi afişat de fiecare dată împreună cu descrierea cursului.

Invitat non-cooking: 150 Lei, respectiv 175 Lei/persoană

Vii cu cineva care nu găteşte? I se va spune “invitat”, pentru că nu se va implica alături de tine şi ceilalţi participanţi la partea de gătit, nu va purta şorţ, însă se va alătura la masa pregătită; evident băuturile sunt incluse.

Mai multe detalii, pe www.societegourmet.ro

3) Cursuri de bucătar la THR CG (Tourism, Hotel & Restaurant Consulting Group)


Eşti cuprins de pasiunea şi dorinţa de a pregăti o surpriză culinară cuiva drag ? La THR CG, ingredientele secrete şi sofisticate ale unui meniu de succes îţi vor fi oferite cu bun gust şi îndemânare într-un curs care îmbină savuros miresmele dense ale preparatelor care îţi provoacă senzaţii jucăuşe în priviri, cu ştiinţa preparării lor. THR CG este locul unde te întâlneşti cu creaţiile fanteziei tale, este locul unde îţi „montezi” în scenă imaginaţia.
 
Durata: 5 zile, începând cu ora 10.00

Module:

1. Cunoaşterea şi identificarea materiilor prime, tehnici moderne de lucru şi tratamente termice

2. Salate şi sosuri din bucătăria internaţională, decoruri din legume şi fructe

3. Gustări şi antreuri din bucătăria internaţională

4. Preparate de bază din toate tipurile de carne, garnituri adecvate

5. Dulciuri şi deserturi moderne

Cursanţii pot opta, la alegere, pentru unul sau mai multe module de pregătire. Fiecare modul se va finaliza cu dejun, în care degustarea preparatelor realizate va reprezenta un motiv pentru schimb de impresii şi socializare. Detalii şi preţuri, pe www.thrgroup.ro

Informaţii şi înscrieri (Secretariat şcoală):

Tel: +40 21 5492 850 / 852

[email protected]

4) Cursuri Eurodeal


Eurodeal face înscrieri pentru următorul curs, care va începe în dată de 24 Februarie 2015! Cursanţii care se înscriu luna aceasta, primesc gratuit suportul de curs!

Veţi urma un curs cu durata de patru luni şi jumătate, în urma căruia veţi obţine o calificare recunoscută la nivel naţional şi internaţional!

Urmând cursul de bucătar la Eurodeal, aveţi oportunitatea de a obţine o calificare recunoscută naţional şi internaţional în meseria aceasta, astfel încât să puteţi lucra oriunde în lume în urma traducerii, legalizării şi apostilarii cu apostila de la Haga a certificatului de calificare obţinut după absolvire.

Costul cursului, luna aceasta, este de doar 450 lei (ofertă specială la plata integrală la înscriere) sau 490 lei (ofertă specială la plata în rate)!

Durata cursului este de: 20 de săptămâni (1/3 pregătire teoretică, 2/3 pregătire practică, atenţie, la practică se merge câte 8 ore/zi.

Condiţii de acces: pot participa la acest curs persoanele care au absolvit învăţământul minim obligatoriu. Program de înscrieri: luni – vineri între orele 9.00 – 18.00.

Acte necesare la înscriere:

-Copie de pe actul de identitate
-Copie de pe certificatul de naştere
-Copie de pe certificatul de căsătorie (pentru doamne dacă şi-au schimbat numele)
-Copie de pe ultimul act de studiu, foaia matricolă sau adeverinţa de absolvire
-100 lei (este prima rata, noi nu percepem taxa de înscriere) sau achitaţi cursul integral pentru a beneficia de reduceri de preţ.

Telefon: 021.255.52.71 / 0721.64.67.65 / 0746.12.14.18 / 0766.49.16.98
Email: [email protected]

Mai multe detalii, pe www.eurodeal.ro

5) Cursuri Danyelle

Acest curs, structurat pe diverse module, este dedicat pasionaţilor de gătit/gospodinelor şi este susţinut de Chef Dan Erbarescu în parteneriat cu restaurantul Randon Goodies.

Fiecare ucenic va primi un kit special, la începutul cursului, care va conţine: bonetă, şorţ, tocător şi cuţite, iar la final va primi o diplomă onorifică şi alte materiale promoţionale (text, foto sau video).

Detalii şi înscrieri, pe www.danyelle.ro