Dan Negru, un puşti răzvrătit în copilărie! „Am avut necazuri cu miliţia!”

Apropo.ro / 15.04.2013, 10:30
Dan Negru, un puşti răzvrătit în copilărie!
Dan Negru pregăteşte o emisiune cu copii, 100% românească. Un format “Kid Show” care va începe pe 18 aprilie si se va numi “Next Star”, iar vedeta Antenei 1 ne-a povestit cu această ocazie ce fel de copil a fost. Negru recunoaşte că era adesea pedepsit de părinţi din pricina trăznăilor pe care le făcea în copilărie, uneori chiar şi altoit atunci când întrecea prea mult măsura. Mai mult, pentru că a vrut să scape de o teză la matematică, a spart într-o seară toate geamurile şcolii şi a avut probleme cu…miliţia! Să-l ascultăm!

 

Dan, ai trecut iar la copii! Cu ce emisiune nouă ne mai încânţi? Ştiu că pregăteşti un nou show de divertisment pentru 18 aprilie, “Next Star”! Ce aduce nou acest format “Kid Show”? 
 
E o emisie cu copii pentru oameni mari, am avut câteva experienţe reuşite în ultimii 12 ani pe astfel de show-uri. Dar mai cu seamă încerc un alt tip de experiment. După ce am fost acuzat de toţi acum 10 ani că sunt cel care încurajează formatele străine de divertisment, azi, când toate televizunile fac doar formate străine, eu încerc să găsesc inventivitatea autohtonă şi să construiesc împreună cu echipa producţii româneşti. Emisia cu copii e invenţie românească 100%. Adică o iau de la capăt, când toţi coboară eu urc şi viceversa.
 
– O să-i putem vedea şi pe cei doi copii ai tăi la “Next Star”, pe Dara şi Bogdan Petru?
 
Niciodată! Ba dimpotrivă, o să fac tot posibilul să-i ţin departe de lumea asta şi îmi sfătuiesc toţi prietenii implicaţi în televiziune să nu le treacă prin cap să-i ademenească în meseria lui tati că au de a face cu mine. Tati ştie de ce…
 
– Ei ce fac? Se ţin de şotii? Dara se înţelege bine cu Bogdan Petru?
 
Răstoarnă casa, caftesc câinele, enervează pisica, rup crengile copacilor din curte, adică sunt în parametrii normali. Deocamdată se înţeleg pentru că nu au încă noţiunea de gelozie, atunci să te ţii…
 
Dan Negru
 
Tu ce fel de copil ai fost?
 
Într-o altă lume şi în alte timpuri. Mi se pare tristă copilăria celor de acum, la şcoală sau la grădiniţă văd copii care vorbesc la telefoane în pauză cu părinţii. Eu plecam dimineaţa la şcoală şi dacă prindeam să joc un meci de fotbal mă întorceam seara pe la 7-8, după ore, transpirat şi rupt de foame. Niciodată mama nu era îngrijorată şi nu mă căuta la telefoane mobile.
 
– Care a fost cea mai mare năzbâtie pe care ai făcut-o în copilărie? Îţi mai aminteşti?
 
Da, am avut necazuri cu miliţia din cauza asta. Am spart într-o seară toate geamurile şcolii ca să scap de teza de la matematică. A doua zi nu s-au ţinut cursuri pentru că era iarnă şi toate geamurile erau sparte. Am scăpat de teză şi am dat de miliţie şi de o bătaie zdravănă apoi acasă. 
 
– Cum stăteai cu notele la şcoală? Ai învăţat bine?
Aveam noroc că şcoala e la câţiva metri distanţă de casa mea şi în pauze, mai ales primăvara spre vară în curtea mea se adunau învăţătoarele şi bunica le făcea sucuri din cireşe sau vişine. Eram privilegiat. Ne bate gândul să ne întoarcem acasă la Timişoara unde culmea, şcoala e tot acolo, vişinii au crescut doar bunica nu mai e.
 
Afla ce spune aici Dan Negru despre copiii lui!
 
– Ai fost vreodată pedepsit? Dacă da, cum anume?
 
Fãceam trăznăi multe şi tata sau mama mă pocneau atunci când săream limita. Mi se par amuzanţi cei care spun azi că părinţii n-au voie să-şi altoiască copiii, că dacă un puşti e rău trebuie să mergi cu el la psiholog, la câte geamuri am spart eu, nu găseau ai mei atâţia psihologi în cartier.
 
Cum ai reacţiona dacă copiii tăi ar fi victimele unor farse precum cele făcute de tine?
 
Habar n-am, copiii sunt imprevizibili, tocmai de asta le facem farse, să le testăm naturaleţea.
 
Ce cadouri obişnuieşti să le faci copiilor tăi şi cât de des îi răsfeţi?
 
Recunosc, îi răsfăţ, nu cred în copiii crescuţi în regim cazon cu  etichete şi reguli de Moş Teacă. Am fost cel mai răsfăţat copil din lumea asta şi uite, n-am ajuns chiar pleava societăţii.
 
Ce poveţe le-ai dat până acum lui Dara şi lui Bogdan Petru? Ce au învăţat ei de la tăticul lor celebru?
 
Sunt încă prea mici ca să le dau poveţe, sfaturile de acu’ sunt cele pe care le vor uita cel mai repede.
 
– Tu şi Codruţa, soţia ta, vreţi să vă opriţi la doi copii?
 
Cam da…La noi în Banat deja doi sunt mulţi.
 
Dan Negru
 
– Cât de mult te-ai schimbat de când ai devenit tătic?
Cred că asta doar cei din jur pot spune, mi-e greu mie să o fac.
 
– Cum arată o zi de-a ta petrecută în familie? Stai cu fetiţa şi băieţelul tău sau, de regulă, fugi de responsabilităţi şi laşi totul pe umerii soţiei?
Sincer, adeseori fug de responsabilităţi, povara o duce tot soţia mea. Acum însă e uşor, în câţiva ani când deja cei mici vor înţelege multe o să fie mai greu. Aşa că, uneori chiulesc.
 
Cu ce o ajuţi pe Codruta, soţia ta, când eşti acasă? Te implicit în treburile casnice? Ce anume îţi revine ţie?
 
Acum, pe vremea asta pe umerii mei stă toată curtea, cu copaci, iarbă aşa că am treabă. Dar cel mai bine îmi iese când fac galerie.
 
Care a fost cea mai mare ţeapă pe care ţi-ai luat-o până acum, după ce ai început emisiunea “Plasa de Stele”?
 
Un amic fotbalist cunscut m-a sunat şi mi-a spus să pariez o sumă bunicică pe un meci de fotbal unde el ştie sigur rezultatul pentru că a jucat în ţara aia. Am pus 10 lei. Rezultatul a fost tocmai invers şi la scor. Apoi mi-a spus…plasăăăă…Noroc că sunt cumpătat la bani.
 
Te implici des în evenimente caritabile destinate copiilor?
 
Cred că astfel de împăcări sufleteşti se fac în discreţie şi în linişte, fără trompete şi camere de filmat. Şi fără laude prin interviuri.
 
Dana Popa