Dana, Mihai şi Florin (HI-Q)… sunt din nou pe val, pe micul ecran

De: Cătălina Matei / 08.07.2013, 08:00
Dana, Mihai şi Florin (HI-Q)... sunt din nou pe val, pe micul ecran
După ce în urmă cu 13 ani dominau micul ecran cu emisiunea ”Totul va fi bine”, cei de la HI-Q revin în vara asta la TVR 1 într-un format estival: ”Vara pe val”. Cei trei vor fi prezentatori, concurenţi şi reporteri! Aflăm detalii chiar de la ei!

– A trecut ceva timp de când n-aţi mai fost în postura de prezentatori TV. Cu ce v-a tentat noua emisiune de la TVR?

Dana: Într-adevăr, au trecut 13 ani deja… tentant este că ne mutăm cu toată gaşca la mare, ca pe vremuri, pentru ca emisiunea se transmite în direct de pe plajã, de la Mamaia. Ce poate fi mai frumos pentru o “varã pe val”?!

– Ce faceţi voi, mai exact, în acest format?

Florin: Vom prezenta matinalul de pe plaja TanTan, o emisiune de infotainment relaxatã şi fresh. Vom trimite nişte soare celor care sunt acasã în faţa televizioarelor, dar şi informaţii cu care telespectatorii sã poatã porni o nouã zi. Plus cã avem de câştigat un concurs cu „adversarii” de la TVR2!

– În general, cât de mult va place marea?

Florin: Cam atâââââââââââât de mult!

– Ce se întâmplă cu familiile voastre cât timp sunteţi la mare?

Dana: Sofia va veni cu mine şi va sta la mare cât timp va dori. Dragoş, soţul meu, filmează până la sfarsiul lui iulie un lung metraj în afara ţării şi abia în luna august vom putea fi împreună. Este o perioadă dificilă, dar nu este prima dată când stăm departe unii de alţii. Ne iubim şi ne respectăm unul altuia meseriile şi ne susţinem în toate proiectele, de aceea putem trece peste perioade de acest gen.

 

– Şi cum o să sărbătoriţi regăsirea? Ce planuri aveţi?

Dana: După ce va trece nebunia asta, vom pleca într-o scurtă vacanţă, doar noi trei şi ne vom bucura de pace, undeva în Corfu.

 

– Tu, Florin?

Florin: Ioana, soţia mea, vine cu mine. La fel şi Minnie, căţelul nostru.

 

– Florin, soţia ta va naşte în curând. cum te vei împărţi intre plaja şi spital?

Florin: Noi îl aşteptam pe Sasha pe 17 august, adică imediat dupã ce se încheie sezonul nostru la mare. Iar dacã vrea sã vinã mai repede de atât, nu e nicio problemã, noi îl aşteptãm cu bucurie şi emoţie oriunde vom fi. Suntem curajoşi şi avem încredere că totul va fi bine, dacă nu noi, atunci cine?

 

– Iar tu, Mihai, cum se împacă politichia cu muzichia?

Mihai: Se împacă foarte bine muzica şi politica. Ambele te pun în faţa oamenilor. Prin muzică, am reuşit de 17 ani să aducem bucurie în sufletele oamenilor. Prin politica sper să pot aduce mai mult de atât. Din punct de vedere al programului, însă, îmi e foarte greu, recunosc. Sunt mereu plecat prin ţara şi nu am nicio zi liberă. Mă văd mai rar acum cu colegii mei, dar chiar şi aşa suntem foarte apropiaţi şi comunicăm zilnic, ceea ce e foarte important pentru noi, atât ca prieteni, cât şi în calitate de colegi de trupă care trebuie să ia deciziile împreună.

 

– Mihai, înţeleg că tu vei fi mai mult reporter decât prezentator?

Mihai: În această vară, la emisiune, eu voi fi un fel de invitat şi nu prezentator. Voi călători peste tot prin ţara şi voi încerca să le transmit colegilor mei filmări cu cele mai frumoase locuri şi lucruri pe care le voi întâlni. Sunt convins că telespecatorii se vor bucura să vadă atât imagini de la mare cât şi din oraşele lor. 

– Care a fost cea mai mare nebunie estivală pe care aţi experimentat-o până acum?

Florin: Sunt multe poveşti razna de la mare… Dormitul pe nisip în aşteptarea rãsãritului, concerte ad-hoc în jurul focului, baia în mare noaptea… Iar în 2002 ţin minte cã am fãcut un casting rapid pe plajã pentru videoclipul „Prea departe”, pur şi simplu am mers pe plajã şi am invitat fetele frumoase sã vinã la filmãri a doua zi de dimineaţã! Ne-am trezit cu sute de doritoare 🙂 Cele mai curajoase dintre ele au venit cu noi pe Bricul Mircea şi le puteţi vedea în videoclip.

– Şi pe când un următor single/videoclip?

Mihai:  Pe curând chiar. Tocmai am terminat lucrul la o altă piesă, e o colaborare cu un artist din generaţie mai nouă, alt stil, altă atitudine, altă abordare a publicului, dar tocmai asta e schepsisul. Vorba aia – “Gaşca mea nu poate să stea liniştită”, aşa că aducem un pic de inovaţie faţă de ultimul single (“Luni”), lansat în martie. Suntem tare nerăbdători, să ştiţi!

Cătălina Matei