Dana Rogoz ne învaţă cum să pregătim un “desert de urgenţă”: Bomboane de ciocolată!

06 11. 2014, 16:36
După  ce a terminat filmările, Danei i s-a făcut  poftă de ceva dulce şi a găsit imediat o reteţă practică de desert. Ne-o descrie imediat!
 
“M-am oprit la supermarket şi am cumpărat ce aveam nevoie, pentru o reţetă pe care o văzusem acum ceva timp pe youtube. Bomboanele mele de ciocolată au ieşit fooooooarte bune şi vă învăţ imediat cum se fac:
Într-un mixer de bucătărie tai bucăţi cât mai mici biscuiţi Oreo cu cremă de lapte. Apoi bagi la mixer şi alune prăjite nesărate, cât să le mărunţeşti, ca în imagine.
 
Peste biscuiţi şi alune pui două cutii de cremă de brânză Philadelphia – eu am luat din cea light. Se amestecă cu mâinile…asta e prima parte “lipicioasă” a reţetei.
 
 
Foto: www.danarogoz.one.ro
 
 
Aşa trebuie să arate după ce le-ai amestecat pe toate. Eu am improvizat puţin (în sensul că reţeta originală nu cerea nimic în plus) şi am pus nişte scorţişoară – mare fană -, esenţă de vanilie şi esenţă de rom. Apoi am lăsat compoziţia la răcit în frigider, ca atunci când te apuci să faci bilele de ciocolată, să nu se lipească prea tare de mâini. Între timp, într-o oală cu apă care fierbe pui un ibric în care topeşti ciocolată neagră şi o lingură de unt. Aşa arată bomboanele mele de ciocolată…momentan.
 
 
Foto: www.danarogoz.one.ro
 
 
Iei fiecare bombonică şi o tăvăleşti prin ciocolată topită, cât să se acopere uniform. În faza asta bomboanele sunt destul de inestetice. Dar…:Dragi bucătari şi bucătărese, intră în bucătărie fulgii de ciocolată.
 
 
Foto: www.danarogoz.one.ro
 
 
Bomboanele acoperite de ciocolată topită sunt acum tăvălite una câte una prin fulgii de ciocolată. Acum arată bine, nu? Şi credeţi-mă că sunt foarte bune. Dacă încercaţi reţeta mea, neapărat să-mi spuneţi cum v-a ieşit. Serviţi vă rog!”, scrie Dana Rogoz pe blogul ei.